Indiaanlaste "kolmeks õeks" nimetatakse:
- mais, kõrvits ja aedoad
- kartul, mate ja kakao
- tšilli, aedoad ja kalkun
Milline tooraine kannab indiaanikeelset nime "see, mida jumalad tarbivad".
- kakao
- maisileib
- tekiila
Matetee jooginõud nimetatakse
- kalebassiks
- bombillaks
- parillaks
Pulque ja mezcali valmistamise tooraineks on:
- kartul
- agaav
- maniokk
Tex-mex´iks nimetatakse
- söögikohti Ladina-Ameerikas
- rohkelt tšillit sisaldavaid roogi
- Texase ja Mehhiko piirialade toidukultuuri
Tex-mex´i tuntumad road on:
- chili con corne ja fajita
- guacamole ja enchilada
- pico de gallo ja quesadilla
Scoville´i ühikuga mõõdetakse:
- tortiljade vürtsikust
- tšillide tulisust
- mezcali kangust
Mehhiko köögi märksõnad on:
- tortilja, mole ja salsa
- asado, mate ja kõrvits
- maisileib, kakao ja aedoad
Argentina köögi märksõnad on:
- asado, mate ja empanada
- veiseliha, tekiila ja šnitsel
- kala, tamale ja kalebass
Chimichurri on:
- Argentina ühepajatoit
- tšilli liik
- kaste liha marineerimiseks
Caesar´i salat kuulub
- Põhja-Ameerika indiaanlaste toidukultuuri
- Argentina toidukultuuri
- Tex-mex toidukultuuri