Millised on pärmitaina põhitoorained?
- nisujahu, rasvaine, suhkur
- nisujahu, vedelik, pärm, sool
- muna, nisujahu, suhkur
- munavalge, suhkur
Milliste toodete valmistamiseks valid eelkergituseta pärmitaina?
- Väheste lisanditega, lihtsamad saiad, pirukad, koogid.
- Rohke või ja suhkruga kringlid.
- Rohke või, sukru ja lisanditega jõulusaiad.
Millised peavad olema toorained eelkergituseta pärmitaina valmistamisel?
- Kõik toasoojad.
- Kõik toasoojad, välja arvatud rasvaine.
- Kõik toasoojad, välja arvatud munad.
Millisele kõrgusele peab asetama küpsema kringli, tavalises ahjus?
- Ahju ülaossa.
- Ahju keskossa.
- Ahju alaossa.
Millal peab vormitud tooteid munaga määrima?
- Vormimise lõpus.
- Toodete poole kerkimise ajal.
- Toodete kolmveerand kerkimise ajal.
- Vahetult enne ahju panekut.
Milline on pärmitainast toodete parim kerkimistemperatuur?
- +18°C
- +20°C
- +50°C
- +37°C
Kuidas kutsutakse ühte tuntud kinnist pärmitaina pirukat?
- Volovan
- Tartalett
- Kulebjaka
- Naan
Miks ei lisata eelkergitusega pärmitaina eeltainasse soola ega rasva?
- Sest sool ja rasv pärsivad pärmiseente tegevust.
- Sest tainas muutub liiga rasvaseks ja soolaseks.
- Sest tainas kerkib liiga kiiresti ja muutub vedelaks.
Milliseid tooteid valmistatakse eelkergitusega pärmitainast?
- Vormi-, lauasaiu, kukleid ja pirukaid.
- Rohke või ja suhkrusisaldusega tooteid ning rasvaküpsetisi.
- Plaadisaiu ja suuri pirukaid.
Milline tainas tuleb valmistada kihilise pärmitaina tegemiseks?
- Eelkergituseta pärmitainas.
- Eelkergitusega pärmitainas.
Millise rasvainega kihitatakse kihilist pärmitainast?
- Sulavõiga
- Pehme võiga
- Jahuga segatud ja jahutatud rasvainega.
Millise nime all tuntakse pärmi-lehetainast?
- Pariisi tainas
- Moskva tainas
- Viini tainas
- Londoni tainas
Millised peavad olema pärmi-lehetaina toorained?
- Kõik külmad ja jahutatud + 4°C-ni.
- Kõik külmad ja jahutatud + 4°C-ni, välja arvatud kihistamise rasvaine - +18-20°C.
- Kõik toasoojad, välja arvatud kihistamise rasvaine jahutatud + 4°C-ni.
Millise temperatuuriga vedelikus lahutstatakse pärmi-lehetaina valmistamisel pärm?
- Toasoojas vedelikus
- Käesoojas vedelikus
- Külmas vedelikus
- + 45°C vedelikus
Mida peab tegema, et kihilise pärmitaina ja pärmi-lehetaina toodete servad ei oleks kokkusurutud?
- Lõikama tooted tainast välja tavaliste vormidega.
- Rebima tooted tainast välja.
- Lõikama tooted tainast välja terava noaga.
Milliste toodete puhul vormitakse pärmitainast toiduõliga?
- Kihitatud tainast toodete puhul.
- Rasvaküpsetiste puhul.
- Kõikide pärmitainatoodete puhul.