Ülesanded

IDevice küsimuse ikoon Mitme-valikuga
1. Minibaar on:
  

väike külmkapp toas, kus on joogid ja snäkid

eraldi ruum, kuhu viib uks hotellitoast ja seal on eraldi baarman või baaridaam

spetsiaalne kapp hotellitoas, kus on valik jooke ja snäkke

väike baar hotelli fuajees


2.Minibaari kohustuslik nõue on ... tärni hotelli kõigis numbritubades.
  
4****
2**
3***
5*****

iDevice ikoon Tegevus

Mida peaks sisaldama minibaaris olev nimekiri, joonista see vabalt valitud toodete ja hindadega:

1. nimekiri peaks sisaldama vähemalt 5 erinevat toodet

2. kujunda see vastavalt "oma hotelli" eripärale

3. esita töö õpetajale etteantud tähtajaks


iDevide ikoon Täida lüngad

Kasuta lünkteksti tegemisel järgmisi sõnu:

suurusest; korrusevanem; korras; tooted; kasutatud; vastuvõttu; kindlaks; hotelli; koostab; kapis; klaasid; pudeliavaja; töötajal; hõivatud; nimekirjale; uutega; toodete; kliendi; Automatiseeritud; sisestamisel; informatsioon; vastuvõttu; arvele; realiseerimistähtaegadele; tellimisele; dokumentatsioonile.

 

Olenevalt hotelli , tasemest vms. on minibaari eest vastutaja erinev - näieks: toateenija, , administraator, majapidamisjuht jt. Minibaar peab olema alati korrektselt , st. kõik ja muu vajalik olemas ning toodete kohta informasioon jõuaks operatiivselt hotelli . Minibaari sortiment ei ole määratud, iga administratsioon selle vastavalt oma äranägemise järgi. Samuti kuuluvad minibaariga kokku sõltuvalt olevatest jookidest: erinevad , , veiniavaja.

Minibaari eest vastutaval tuleb iga päev tubades kontrollida minibaari sisu vastavalt ning asendada puuduvad tooted . Minibaari kasutatud kohta peab informatsioon jõudma arvele. hotellides jõuab see arvele koheselt vastavasse programmi andmete hotellitoast, mitteautomatiseeritud hotellides peab jõudma kõigepealt hotelli , kus töötaja kannab füüsiliselt selle kliendi .

Lisaks tuleb veel tähelepanu pöörata toodete , kauba , laoarvestusele ja selle .

  

Tõene / Väär küsimus


1. Täisautomaatsed süsteemid toimivad elektrooniliselt, st. kui minibaarist on midagi võetud, siis kannab süsteem automaatselt selle külastaja arvele.


Tõene Väär


2. Manuaalse süsteemi puhul peab külastaja kõigepealt minibaari kasutamisest teavitama hotelli vastuvõttu.

Tõene Väär


3. Täisautomaatsete minibaaride inventuuri peab toateenija tegema igal tööpäeval.

Tõene Väär


4. Manuaalse süsteemi puhul tuleb teha füüsiline inventuur.

Tõene Väär


5. Manuaalsed süsteemid on ettevõttele kasulikumad, sest kliendid on ju alati ausad ning maksavad täpselt tarbitud toodete eest.

Tõene Väär

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License