Klassikalised toidud
Maroko ja Põhja - Aafrika köök on segu põliste lambakasvatajate berberite, idast tulnud moslemite, Andaluusiast kohale seilanud eurooplaste, Sudaanist tulnud mustade orjade ja Prantsumaa koloniaalvallutajate toitumise tavadest.
Harira retseptide variante on palju, tegemist on tugevamaitselise läätsesupiga.
Couscous (kuskus) on eeltöödeldud nisutang ning sellest valmistatud rahvusroog. Sellesse kuuluvad kikerherned, kana, kala või lambaliha ja juurviljad. Keedetakse aurus. Lihtsama couscous´i korral on aurutatud tangud koos sibula-rosina kastmega.
Maroko maiuseks on veel pastilla (kirjutatakse ka "bastilla" ja "bstilla", hääldatakse "pastija"). Krõbeda koorikuga suure piruka sisu moodustab vürtsikas puljongis keedetud linnuliha koos mandlitega. Piruka peale puistatakse tuhksuhkrut ja kaneeli, nii et iga suutäis maitseb korraga nii pehme kui krõbe, magus kui soolane.
Tahiina on seesamiseemnetest valmistatud saiakaste.
Idaaraablaste põhitooraine on bulgur ehk keedetud nisutang. Peale keetmist seda sageli tambitakse peenemaks. Kuulub tabbouleh-salati koostisesse. Tähtsaimad põhitoorained on kana ja lammas. Köögiviljadest baklažaan ja tsukiini. Roogades on selgelt äratuntavad veel sibul ja küüslauk. Palju on kasutusel jogurtit ning jogurtijooke. Klassikaliseks roaks on hoummous ehk kikerhernestest pasta.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License