Abiks menüü lugemisel

Terminid menüükaardil

 

Pildil on üks maailma vanimatest ja kuulsamatest menüükaartidest Louis XV jaoks aastast 1751.

 

à la basquaise - serveeritud koos tomatite ja paprikaga

à la bordelaise - serveeritud koos punase veini kastme ja šalottsibulatega

à la bourguignonne - serveeritud koos kastmega kuhu kuuluvad seened, sibulad ja punane burgundia vein

à la chasseur - serveeritud koos seente ja veinikastmega

à la Clamart - hernestega garneeritud roog 

à la créole - serveeritud koos tomatite, paprika ja riisiga

à la forestière - serveeritud koos seentega

à la jardinière - serveeritud koos erinevate köögiviljadega

à la landaise - roog sisaldab sinki, hanemaksa ja -rasva, puravikke ja linnu siseelundeid

à la lyonnaise - serveeritud koos sibulatega

à la maison - majaroog, koduselt valmistatud

à la maître d´hôtel - serveeritud koos petersellivõiga

à la meunière - paneeritud jahus ja küpsetatud võis

à la milanaise - paneeritud ja friteeritud

à la niçoise - serveeritud koos tomatite ja baklažaanidega

à la normande - valmistamisel on kasutatud koort

à la parisienne - roog sisaldab ja on kaunistatud aed-harakputkega

à la Parmentier - serveeritud koos kartulitega

à la paysanne - serveeritud koos erinevate köögiviljadega

à la poulette - serveeritud valge kastme ja munakollastega

à la provençale - serveeritud koos tomatite ja oliivõliga

à la reine - serveeritud koos seenekastmega

à la Rossini - serveeritud koos hane maksa ja trühvlitega

à la tartare - serveeritud toorelt/töötlemata

à la Vichy - serveeritud koos porganditega

à part - serveeritakse eraldi

 

iDevice ikoon Ülesanne
Otsi mõnede Eesti tuntumate restoranide (nt. L´ermitage hotelli restorani, Bonapart) menüüdest segakeelseid väljendeid ja seleta roog lahti eesti keelsete mõistete ja väljenditega.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License