Kaitstud päritolunimetusega tooted Prantsusmaalt

Kaitstud päritolunimetus on ...

Põllumajandustoode või toit, mis kannab kindla piirkonna või koha nimetust ja vastab järgmistele tingimustele:
- tooraine pärineb määratletud piirkonnast
- kvaliteet ja omadused tulenevad määratletud geograafilisest keskkonnast koos sellele iseloomulike looduslike ja inimfaktoritega
- tootmine, töötlemine ja valmistamine toimuvad määratletud geograafilises piirkonnas

Kaitstud päritolunimetusega Prantsusmaa tooted 1. jaanuar 2011 seisuga

JUUSTUD

Abondance - Savoie piirkonna veisepiimast poolkõva juust

Beaufort - Savoie piirkonna veisepiimast juust

Bleu d’Auvergne - Auvergne´i piirkonna veisepiimast sinihallitusjuust

Bleu des Causses - Aveyron´i piirkonna veisepiimast sinihallitusjuust

Bleu du Haut-Jura, de Gex, de Septmoncel - Jura mäestikupiirkonna veisepiimast sinihallitusjuustud

Bleu du Vercors - Dauphinoise piirkonna veisepiimast sinihallitusjuust

Brie de Meaux - Ile-de-France´i piirkonna veisepiimast valgehallitusjuust

Brie de Melun - Ile-de-France´i piirkonna veisepiimast valgehallitusjuust

Brocciu Corse või brocciu - Korsika saare lamba- või kitsepiimast kohupiimajuust

Cantal või fourme de Cantal või cantalet - Auvergne´i ja Cantal´i piirkonna veisepiimast poolkõva juust

Camembert de Normandie - Normandia piirkonnast veisepiimast valgehallitusjuust

Chabichou du Poitou - Poitou-Charentes´i piirkonnast kitsepiimajuust

Chaource - Champagne- Ardenne´i piirkonna veisepiimast valgehallitusjuust

Comté - Franche-Comté piirkonnast veisepiimast poolkõva juust

Crottin de Chavignol või Chavignol - Loire jõe orust pärit kitsepiimajuust

Epoisses de Bourgogne - Burgundia piirkonnast veisepiimast pehme juust (pildil)

Fourme de Montbrison - Forezi mägede piirkonnast veisepiimast sinihallitusjuust

Fourme d’Ambert - Auvergne´i piirkonnast veisepiimast sinihallitusjuust

Laguiole - Aubrac´i piirkonnast veisepiimast poolkõva juust

Langres - Champagne-Ardenne´i piirkonnast veisepiimast pehme juust

Livarot - Normandia piirkonnast veisepiimast pehme juust

Mâconnais - Burgundia piirkonnast kitsepiimajuust

Maroilles või Marolles - Põhja Prantsusmaalt veisepiimast pehme juust

Mont d’or või vacherin du Haut-Doubs - Franche-Comté piirkonnast veisepiimast pehme juust

Morbier - Franche-Comté piirkonnast veisepiimast poolpehme juust

Munster või Munster-Géromé - Ida-Prantsusmaalt veisepiimast pehme juust

Neufchâtel - Normandia piirkonnast veisepiimast pehme juust

Ossau-lraty - Prantsusmaa baskidelt lambapiimast poolkõva juust

Pélardon - Languedoc-Roussillon´i piirkonnast kitsepiimast pehme juust

Picodon de l'Ardèche ja Picodon de la Drôme - Rhône-Alpes´i piirkonnast kitsepiimast pehme juust

Pont-l’Evêque - Normandia piirkonnast veisepiimast pehme juust

Pouligny-Saint-Pierre - Berry piirkonnast kitsepiimast pehme juust (pildil)

Reblochon või reblochon de Savoie - Savoie piirkonnas veisepiimast pehme juust

Rocamadour - Perigord´i piirkonna kitsepimast pehme juust

Roquefort - Aveyron´i piirkonna lambapiimast sinihallitusjuust

Saint-Nectaire - Auvergne´i piirkonna lehmapiimast pehme juust

Sainte-Maure de Touraine - Indre-et-Loire´i piirkonna kitsepiimast pehme juust, mis on kaetud sinihallitusega (pildil)

Salers - Auvergne´i ja Cantal´i piirkonnas veisepiimast poolkõva juust

Selles-sur-Cher - Loir-et-Cher´i piirkonnas kitsepiimast pehme juust hallituskoorikuga

LAUAOLIIVID

Olives cassées de la Vallée des Baux-de-Provence

Olives noires de la Vallée des Baux-de-Provence

Olives noires de Nyons

Olives de Nîmes

PUUVILJAD, AEDVILJAD, TERAVILJAD

Chasselas de Moissac - Moissac´i valged lauaviinamarjad

Coco de Paimpol - valged oad

Lentille verte du Puy - rohelised Puy läätsed

Muscat du Ventoux - Ventoux punased lauaviinamarjad

Noix de Grenoble - Grenoble kreeka pähklid

Piment d'Espelette või Piment d'Espelette-Ezpeletako Biperra - Espelette´i pipar

Pomme de terre de l'Île de Ré - saare kartul

Farine de châtaigne corse - Korsika kastani jahu

LIHAD

Dinde de Bresse - Bresse´i kalkun

Taureau de Camargue - Camarque´i härg

Volaille de Bresse - Bresse ´i kanad

MUUD LOOMAKASVATUSSAADUSED

Crème d'Isigny - Isigny koor

Miel de Corse - Korsika mesi

Miel de Sapin des Vosges - Vogeeside kuusemesi

VÕID

Beurre Charente-Poitou, Beurre des Deux-Sèvres

Beurre d'Isigny

OLIIVÕLID

Huile d'olive d'Aix-en-Provence

Huile d'olive de Haute-Provence

Huile d'olive de la Vallée des Baux-de-Provence

Huile d'olive de Nyons

 

 

PRANTSUSMAA JUUSTUDE REGIONAALSET PAIKNEMIST SAAD VAADATA KAARDILT

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License