Ülesanded

IDevice küsimuse ikoon Leia õige vastus!
1. Millega hapendatakse keefiri?
  
Hapukoor 20%
Seened
Laktoos
Jogurt

2. Milline neist on kõrgpastöriseeritud piimatoode?
  
Vahukoor 35%
Keefir 2,5%
Milla piim
Piim 2,5%

3. Milline neist on hapendatud piimatoode?
  
Jäätis
Rõõskkoor 10%
Rõõskkoor 35%
Pett

iDevide ikoon Täida lüngad!

1. Piima töötlemise viis, mille käigus piim lahutatakse rasvata osaks ehk lõssiks ja rasvarikkaks osaks ehk kooreks. -

2. Piima töötlemise viis, mille käigus eraldatakse mehhaanilised lisandid. -

3. Vähese laktoosisisaldusega piim. -

4. Kääritatud hobusepiim. -

5. Piima töötlemise viis pärast lüpsi. -

6. Suvel nauditav piimatoode. -

7. Piima töötlemise viis, mille käigus rasvaprotsent viiakse ettenähtud tasemele. -

8. Laialt levinud hapupiima toode. -

9.Piima töötlemise viis, mille käigus hävitatakse kahjulikud mikroobid. -

10. Hapendatud piimatoode. -

11. Piima töötlemise viis. -

  

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License