Retseptid piimast, munast ja juustust

Paneeri jahus, munasegus seejärel riivsaias. Seejärel küpseta pannil rohkes õlis, kuld pruuniks. Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda. Serveeri soojalt mustsõstra- või murakamoosiga.

Maitsesta toorjuustust (Philadelphia) sinule meelepäraste maitseainetega.
Veereta maitsestatud toorjuustust vutimuna suurused pallid seejärel paneeri maitserohelise- ja kreeka pähkli segus.

750 ml keefiri
600g värsket kurki
1 küüslauguküüs
100g õli
50g hakitud kreeka pähkleid
Veidi äädikat
Maitsesta soola ja maitserohelisega.

200 küpsiseid
300 vaarikaid
400g kodujuust
3 dl rõõsk koor 355-line
3-4 spl. suhkur
Purusta küpsised ja puista pool kogusest kausi põhja. Lao peale pool marjadest. Vahusta koor suhkruga, sega kodujuustuga ja tõsta kaussi. Lao peale ülejäänud marjad ja kata ülejäänud küpsisepuruga.

4 muna
150 g suhkrut
600 ml piima
8g kartulitärklist
Vanilliini
Soola
Munavalged vahustatakse osa suhkruga kõvaks vahuks. Vahust võetakse lusikaga pallid, keedetakse keevas piimas kiiresti läbi ja tõstetakse vahukulbiga välja. Munakollased vahustatakse ülejäänud suhkruga, soovi korral lisatakse kartulitärklist, hoolikalt segades kuumutatakse piimas ikka pidevalt segades paksenemiseni , seejärel maitsestatakse. Jahutatakse. Serveerimisel valatakse magustoidukaussi , munavalgepallid tõstetakse peale.

70g heeringat
100g kodujuustu
50g kurki ( marineeritud või värske)
1 spl. toorjuustu
4 viilu musta leiba
Puhasta kala
ja pudista väiksemateks tükkideks.
Haki kurk väikesteks kuubikuteks.
Sega kõik komponendid omavahel läbi.
Serveeri mustal leival.
Heeringa asemel sobib võileivakattesse hästi ka suitsukala.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License