Retseptid piimast, munast ja juustust

iDevice ikoon Paneeritud juust
Lõika juustust u.1 cm paksune viil, mis omakorda lõika pooleks.

Paneeri jahus, munasegus seejärel riivsaias. Seejärel küpseta pannil rohkes õlis, kuld pruuniks. Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda. Serveeri soojalt mustsõstra- või murakamoosiga.


iDevice ikoon Toorjuustupallid

Maitsesta toorjuustust (Philadelphia) sinule meelepäraste maitseainetega.

Veereta maitsestatud toorjuustust vutimuna suurused pallid seejärel paneeri maitserohelise- ja kreeka pähkli segus.


iDevice ikoon Keefirisupp

750 ml keefiri

600g värsket kurki

1 küüslauguküüs

100g õli

50g hakitud kreeka pähkleid

Veidi äädikat

Maitsesta soola ja maitserohelisega.


iDevice ikoon Kodujuustu vaarika magustoit küpsisepuruga

200 küpsiseid

300 vaarikaid

400g kodujuust

3 dl rõõsk koor 355-line

3-4 spl. suhkur

Purusta küpsised ja puista pool kogusest kausi põhja. Lao peale pool marjadest. Vahusta koor suhkruga, sega kodujuustuga ja tõsta kaussi. Lao peale ülejäänud marjad ja kata ülejäänud küpsisepuruga.


iDevice ikoon Lumepallisupp

4 muna

150 g suhkrut

600 ml piima

8g kartulitärklist

Vanilliini

Soola

Munavalged vahustatakse osa suhkruga kõvaks vahuks. Vahust võetakse lusikaga pallid, keedetakse keevas piimas kiiresti läbi ja tõstetakse vahukulbiga välja. Munakollased vahustatakse ülejäänud suhkruga, soovi korral lisatakse kartulitärklist, hoolikalt segades kuumutatakse piimas ikka pidevalt segades paksenemiseni , seejärel maitsestatakse. Jahutatakse. Serveerimisel valatakse magustoidukaussi , munavalgepallid tõstetakse peale.


iDevice ikoon Võileib heeringa-kodujuustukattega 4-le

 

70g heeringat

100g kodujuustu

50g kurki ( marineeritud või värske)

1 spl. toorjuustu

4 viilu musta leiba

Puhasta kala ja pudista väiksemateks tükkideks.
Haki kurk väikesteks kuubikuteks.
Sega kõik komponendid omavahel läbi.
Serveeri mustal leival.

Heeringa asemel sobib võileivakattesse hästi ka suitsukala.


Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License