Harjutusülesanded

iDevice ikoon Täida tabel

Uuri Prantsusmaa piirkondlikke toite ja õppematerjali alusel kirjuta tabelisse Prantsusmaa roogi.

Täidetud tabel esita õpetajale kokkulepitud viisil.

KÖÖGIVILJA-

ROAD

SUPID

ROAD MERE-

ANDIDEGA

KALAROAD

LIHAROAD

HAUTISED, RAGUUD

KOOGID, KÜPSETISED





































iDevice ikoon Herbes de Provence

Provence´i ürdisegu koosneb aromaatsetest maitsetaimedest. Leia erialakirjandusest ja õpikutest milliseid taimi kasutatakse segus. Segu täpne koostis on muutuv, kuid valik tehakse põhiliselt järgnevatest taimedest:

1. T_ _ _ _ _ N

2. M _ _ _ _ _ _ N

3. O _ _ _ _ _ O

4. R _ _ _ _ _ _ _ N

5. B _ _ _ _ _ _ K

6. H _ _ _ _ _ _ _ K

7. E _ _ _ _ _ _ N

8. L _ _ _ _ _ _ _ K

9. P _ _ _ _ _ _ _ I

10. S _ _ _ _ I

11. L _ _ _ _ _ R

12. A _ _ _ _ _ _ _ _ _ L


Kas väide on tõene või väär


Toiduvalmistamises on Põhja-Prantsusmaal levinud rohkem oliivõli ja Lõuna-Prantsusmaal või kasutamine.

Tõene Väär


Prantsusmaal jälgitakse väga hoolikalt toorainete kvaliteeti.

Tõene Väär


Prantsusmaa toidud on väga vürtsikad.

Tõene Väär


Prantsuse kulinaarias järgitakse toiduainete hooajalisust.

Tõene Väär


Burgundia märksõnadeks on sinep, mustsõstrad ja teod aga Normandias hoopis õunad, või ja mereannid.

Tõene Väär


Baskid ja piprad kuuluvad lahutamatult kokku nagu bretoonid ja hapukapsas.

Tõene Väär


Provence ürdisegu (herbes de Provence) koosneb aromaatsetest kuivatatud laukudest ja sibulatest

Tõene Väär     

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License