Serveerimisnõud ja -vahendid

Serveerimisnõud

  • kausid- erineva suurusega salati ja köögivilja serveerimiseks
  • kastmekauss- kastmete serveerimiseks
  • supitirin- suppide serveerimiseks

Vaagnad ja kannud

Vaagnate suurused algavad 30 cm ja nedne laiused ulatuvad samuti 30 cm-ni. Vaagnaid on väga erineva kujuga- ovaalseid, ümaraid, neljakandilisi:



Kannud

Kastmekann- kastmete serveerimiseks Kohvikann- kohvi serveerimiseks


Koorekann- koore või pima serveerimiseks kohvilauale
Morsi või veekann - morsi või vee serveerimiseks
Termoskannud- kuuma vee või kohvi serveerimiseks  
 

 

Serveerimisvahendid ja tõstmisvahendid

  • võinuga- leivale või või võiete määrimiseks
  • supikulbid- suppide tõstmiseks
  • kastmekulbid- kastmete tõstmiseks
  • tangid või näpitsad- salatite, külmade suupistete, sojade roogade, kondiitritoodete tõrtmiseks
  • salatilusikad- salatite tõstmiseks
  • lusikad, kahvlid- külmade suupistete ja kuumade roogade tõstmiseks

Muud vahendid

  • Kohvikeetjad
  • kuumad alused- toidu soojas hoidmiseks
  • väikesed kaanega suletavad marmiidid- soojade suupistete ja suppide jaoks
  • külmad plaadid- jahutavatele jookidele
  • sekserid koogi serveerimiseks

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License