Kuivatatud puuviljad ja marjad

 

* Õunu kuivatatakse magusamaid sorte, poolitatult või lõikudena.

* Pirne kuivatatakse tervena või veeranditena.

* Aprikoose, virsikuid ja nektariine kuivatatakse tervetena ilma kivita või viiludena.

Autori foto

* Ploomidest ja kirssidest kuivatatakse suurema suhkrusisaldusega ja kergesti eralduva kiviga ungari ploomi.Võivad olla ka suitsutatud.

Autori foto

* Viinamarjadest kuivatatakse õhema koorega, suurema suhkrusisaldusega ja tavaliselt ilma seemneta sorte.

Autori foto

* Marjadest kuivatatakse sõstraid, jõhvikaid, vaarikaid maasikaid ja põldmarju.

Autori foto

kuivatatud jõhvikas

Kuivatatud puuvilju ja marju kasutatatakse kissellide, kookide ja magustoitude valmistamiseks.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License