Sissejuhatus
Puuvili on toiduks tarvitatav viljapuu vili.
Puuviljad on vajalikud ja kasulikud viljad. mida loodus meile andnud on. Enamik puuvilju on rasvavabad ning parim viis päeva alustada on süüa rohkelt puuvilju.
Puuviljad sobivad ideaalselt kokku juustude ja vürtsikate toitudega.
Puu- ja köögiviljad sisaldavad vähivastaseid fütotoitaineid, mille koostises on karotenoidid, klorofüll, flavonoidid, samuti kiudained ja ensüümid. Fütotoitained toimivad aga koostöös taimedes leiduvate antioksüdantidega (C-vitamiin, E-vitamiin, A-vitamiin, Se, Zn jt) ja pakuvad tõhusat kaitset vähi vastu.
Marjad on toiduaine, mis hõlmab enamiku marjadaks nimetatavaid vilju, samuti nendega väliselt sarnased viljad, mis pole botaanilises mõttes marjad, näiteks kadaka, vaarika ja maasika viljad.
Kõiki marju saab süüa värskelt: segatuna toorsalatitesse ja putrudesse, hommikuhelvestega, vahvlite ja pannkookide juurde. Samuti sobivad marjad jogurti, kohupiima, vahukoore ning jäätisega.
Iga inimene peaks päevas puuvilju ja marju rohkem kui paar korda sööma.
Pole saladuseks, et korralik, tervislik toortoit sisaldab palju puuvilju.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License