Soolvees valmivad juustud
Naturaalsed soolvees valmivad juustud valmistatakse lamba-, kitse- ja lehmapiimast. Maitse on soolane, meenutab kohupiima, koorik puudub nt. Fetaki, Feta- Holloumi, Fea ja Brõnsa.
Valmimata ehk toorjuustud on pehmed juustud. Nendeks on Philadelphia, Bon Apetit, Mozzarella ja Kodujuust.
|
|
Sulatatud juustud liigitatakse lisanditega, lisanditeta, suitsutatud ja võidejuustudeks.
Juustud peavad olema õige kujuga, vigastamata koorikuga, antud juustu liigile iseloomuliku augustusega, ühtlase värvusega, liigile omase konsistentsiga ning puhta, hästi väljenduva, liigile omase maitse ja lõhnaga.
Vastavalt hindamisel saadud pallidele, jagatakse juustud kvaliteedi klassidesse:
- IA- ekstra klass,
- IB- standartne,
- II klass
- III klass. III-klassi juustudel esineb suuremal või vähemal määral vigu.
Juust on suhteliselt rasvarikas, seepärast ei ole kasulik seda iga päev süüa. Eelista madalama rasvasisaldusega juustusid.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License