Tahked taimsed rasvad

iDevice ikoon Jäta meelde!

Tahked taimsed rasvad sisaldavad taimeõlidega võrreldes rohkem küllastunud rasvhappeid.

Tahked taimsed rasvad jaotatakse:

  • looduslikud taimsed rasvad ja
  • kunstlikult tahkeks muudetud rasvad.

Looduslikud tahked taimsed rasvad:

Kookosrasv- mida mõnikord nimetatakse ka kookosvõiks, on kookospähklist valmistatud kõva taimerasv.

Kookosrasv on väga stabiilne ega rääsu kergesti. Ei sisalda soola ega lisaaineid.

Sobib maiustuste valmistamiseks, küpsetamiseks ja frittimiseks. Sisaldab kuni 90% küllastunud rasvu. Kookosrasv on ülemaailmselt populaarsust võitnud juuksehoolduses, kasutatakse massaažil ja kehahoolduses.

 
   Foto: H.Nõupuu

 

 

Kakaovõi - saadakse kakaoubade pressimise teel,on kergelt kollaka värvusega.


Kakaovõi sisaldab E-vitamiini, mis aitab nahal võidelda vananemisega.

  Pilt Wikimedia Commons

 

 

Kunstlikult tahkeks muudetud taimsed rasvad - saadakse taimeõlide hüdrogeniseerimisel. Kasutatakse põhiliselt margariini valmistamisel, praadimisrasvana kasutamiseks lisatakse tahkele osale juurde kuni 25% taimeõli.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License