Tahked taimsed rasvad
Tahked taimsed rasvad sisaldavad taimeõlidega võrreldes rohkem küllastunud rasvhappeid.
Tahked taimsed rasvad jaotatakse:
- looduslikud taimsed rasvad ja
- kunstlikult tahkeks muudetud rasvad.
Looduslikud tahked taimsed rasvad:
Kookosrasv- mida mõnikord nimetatakse ka kookosvõiks, on kookospähklist valmistatud kõva taimerasv. Kookosrasv on väga stabiilne ega rääsu kergesti. Ei sisalda soola ega lisaaineid. Sobib maiustuste valmistamiseks, küpsetamiseks ja frittimiseks. Sisaldab kuni 90% küllastunud rasvu. Kookosrasv on ülemaailmselt populaarsust võitnud juuksehoolduses, kasutatakse massaažil ja kehahoolduses. |
|
Foto: H.Nõupuu |
|
Kakaovõi - saadakse kakaoubade pressimise teel,on kergelt kollaka värvusega.
|
|
Pilt Wikimedia Commons |
Kunstlikult tahkeks muudetud taimsed rasvad - saadakse taimeõlide hüdrogeniseerimisel. Kasutatakse põhiliselt margariini valmistamisel, praadimisrasvana kasutamiseks lisatakse tahkele osale juurde kuni 25% taimeõli.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License