Foul
Foul tähendab araabia keeles uba. Selle valmistamine on lihtne, võtab ainult palju aega. Üheks päevaks tuleb oad likku panna, pärast seda väikesel tulel neli tundi keeta. See on toidu alusmaterjal. Et see muutuks omaette söögiks, tuleb võtta ühe söögikorra jaoks paras kogus ube (ülejäänud osa võib jätta pikemaks ajaks külmkappi). Praadida pannil 2 tükeldatud tomatit rikkalikus õlis, kuni tomatitest on saanud pasta, lisada oad ja purustada neid pisut kahvliga. Lisada sool ja pipar, praadida umbes 5 minutit. Lõpuks võib lisada tükeldatud sibulat ja/või kurgitükke. Kui toit on taldrikule tõstetud, võib sinna peale pigistada ka sidrunimahla. Süüakse oma saiatükki taldrikusse kastes.
Saabre, K. Egiptuse kodus ja köögis. // Kodukiri, 07. 1995
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License