Tahiina
Tahiina valmistamiseks läheb vaja 1 klaas seesamiseemneid, 1 klaas õli ja 1 klaas jahu. Kõigepealt puhastada seemned ja panna need korraks panniga tulele. Niipea, kui seemned praksuma hakkavad, võtta need tulelt ära, panna jahvatusmasinasse, lisada vähehaaval õli, kuni segu on muutunud ühtlaseks ja täiesti peeneks massiks. Kõige lõpuks lisada jahu. Nüüd on valmis suur kogus tahiina põhja, millest võib teha nii soolast kui ka magusat toitu.
Tahiina salat (soolane). Purustada 2 suurt küüslauguküünt ja lisada see umbes 1/4 tahiina põhjale. Segada hulka 1 spl äädikat ning pisut vett, et kaste oleks vedelam. Süüakse saiatükikestega.
Tahiina meega. Sellest tuleb pisut halvaamaitseline saiakaste. Tahiina põhjale tuleb lisada maitse järgi vedelat mett.
Saabre, K. Egiptuse kodus ja köögis. // Kodukiri, 07. 1995
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License