Harira Marokost
HARIRA MAROKOST 4-inimesele
1 dl punaseid läätsesid
200g lambaliha + paar lambaluutükki
2spl oliivõli
1l vett
250g väikeseid terveid sibulaid
1/2tl kurkumi
1 1/2 tl soola
1/2 tl kaneeli
pipart
1tl värskelt riivitud ingverit
2 spl sidruni mahla
500g tomatit
1/2 dl purustatud värsket koriandrit
1/2 dl purustatud peterselli
tükike võid
Loputa ja nõruta läätsed. Lõika liha suhkrutüki suurusteks kuubikuteks ja pruunista seejärel koos kontide ja õliga potis. Lisa sool. Kalla läätsed koos 1 l veega potti lihade juurde ja lase keema tõusta. Lisa kooritud sibulad, kurkum, kaneel, pipar, ingver ja sidrun. Keeda tasaselt 40 minutit. Eemalda potist lambaluud. Blanšeeri tomatid, koori ja eemalda seemned. Tükelda tomat kuubikuteks ja lisa potti koos koriandri ja peterselliga. Keeda veel 15 minutit. Viimistle maitset võiga.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License