Harira Marokost

HARIRA MAROKOST 4-inimesele

1 dl punaseid läätsesid

200g lambaliha + paar lambaluutükki

2spl oliivõli

1l vett

250g väikeseid terveid sibulaid

1/2tl kurkumi

1 1/2 tl soola

1/2 tl kaneeli

pipart

1tl värskelt riivitud ingverit

2 spl sidruni mahla

500g tomatit

1/2 dl purustatud värsket koriandrit

1/2 dl purustatud peterselli

tükike võid

Loputa ja nõruta läätsed. Lõika liha suhkrutüki suurusteks kuubikuteks ja pruunista seejärel koos kontide ja õliga potis. Lisa sool. Kalla läätsed koos 1 l veega potti lihade juurde ja lase keema tõusta. Lisa kooritud sibulad, kurkum, kaneel, pipar, ingver ja sidrun. Keeda tasaselt 40 minutit. Eemalda potist lambaluud. Blanšeeri tomatid, koori ja eemalda seemned. Tükelda tomat kuubikuteks ja lisa potti koos koriandri ja peterselliga. Keeda veel 15 minutit. Viimistle maitset võiga.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License