Seitan

Seitan on käsnjas toiduaine, mida saadakse kõvanisu (durum) jahust eraldunud valgust (gluteenist).

Nisujahust uhutakse välja tärklis ja kliid, sõtkudes jahu veenõus, kuni alles jääb ainult valk: tärklis lahustub vees ja kliid vajuvad anuma põhja. Seejärel keedetakse tainast puljongis (1-2 h), mida on maitsestatud tamarini- (India dattel) või sojakastmega. Mida kauem nisuvalk keeb, seda tihedam see on.

Seitan´i kutsutakse ka nisu lihaks. Valmis seitan´i kasutatakse liha asemel. Marineeritakse, praetakse, grillitakse. Valmis seitan säilib külmikus 1-2 nädalat, sügavkülmas 2-6 kuud.

Toores seitan
Küpsetatud seitan
Pilt goodbite.com
Pilt solargourmet.de

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License