LEHTKÖÖGIVILJAD

Lehtköögiviljad kuuluvad nn. roheliste köögiviljade hulka.

Neid iseloomustab kiire valmimine ja suhteliselt kõrge veesisaldus, millest on tingitud ka nende kiire riknemine.

Lehtköögiviljad on rikkad C-vitamiini poolest.

iDevice ikoon

SALAT

Autori fotoSalat jaguneb leht- ja peasalatiks.

Lehtsalatil on palju sorte, mis erinevad lehe kuju poolest.

Roheline lehtsalat on mahe ja mõõdukalt mahlane.


















iDevice ikoon

FRILLIS ehk FRILLICE

 

Autori foto

Frillis e frillice on värske, vesine ja krõmpsuv.

 















iDevice ikoon

JÄÄSALAT

 

Autori foto

Jääsalati lehed on maheda maitsega, mõnusalt krõmpsuvad ja haprad ning püsivad kaua vormis isegi ribadeks või tükkideks lõigatuna.

 

 











 

 

 


iDevice ikoon

KÄHAR SALAT ehk LOLLO ROSSO

Autori foto

Käharsalat on mahe, ent mõnusalt suulage kõditava ja kirbe maitsega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


iDevice ikoon

ROOMA SALAT

Pilt:Romaine.jpgRooma salati lehed on karge ja krõmpsuva tekstuuriga, nende maitse on suhteliselt mahe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Pilt Vikipeediast


iDevice ikoon

TAMMELEHESALAT

Tammelehesalat on veidi mõrkjas (meenutab kergelt võilillelehte).

Dekoratiivne ja kohev salatitutsakas võib olla rohkem või vähem punase varjundiga.

 

 

 

 

 

 

Pilt lehelt Grüne Fee Eesti


iDevice ikoon

SPINAT

Autori fotoSpinatilehed sisaldavad rohkesti C vitamiini, karotiini, vitamiine B1, B2, PP, E ja K, inimorganismile vajalikke mineraalsooli ja mikroelemente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


iDevice ikoon

RUKOLA

Autori foto

Rukola lehtede maitse meenutab salatkressi, sinepi ja pähkli maitset.

 













Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License