Väike retseptiraamat

iDevice ikoon

Värskesalat krevettidega 4-le

Autori foto200g kooritud krevette

0,5 värsket kurki

2 suurt tomatit või 100g väikeseid tomateid

1punane sibul

1 kollane paprika

400 erinevaid värskeid salateid ( lehtsalat, lollo rosso, jääsalat)

2 supilusikatäit oliive

Kaste:

100g oliiv õli

0,5 hakitud küüslauguküünt

3 supilusikatäit sidrunimahla

Basiilikulehti

0,5 teelusikat soola

Musta jahvatatud pipart

Tee nii!

Rebi värsked salatid väiksemateks tükkideks, viiluta kurk ja lõika tomatid sektoriteks. Puhasta sibul ja paprika, köögiviljad lõika kangikesteks. Lao kihiti väikestesse serveerimiskaussidesse. Sega kokku kastme koostisained ja vala õrnalt salatile. Puista krevetid salatile.


iDevice ikoon

Kapsasalat hapukoorega

Autori foto

 

 

Vaja läheb:

Kapsas

sool

hapukoor

must jahvatatudpipar

Tee nii!

Puhasta kapsas, riivi jämeda riiviga, maitsesta soola ja pipraga. Sega mudides,et kapsas oleks mahlane, seejärel lisa hapukoor.

 


iDevice ikoon

Värskesalat praetud sampinjonidega

Autori foto

 

200g sampinjone

0,5 värsket kurki

2 suurt tomatit või 100g väikeseid tomateid

1punane sibul

1 kollane paprika

400 erinevaid värskeid salateid ( lehtsalat, lollo rosso, jääsalat)

Kaste:

100g oliivi õli

0,5 hakitud küüslauguküünt

3 supilusikatäit sidrunimahla

Basiilikulehti

0,5 teelusikat soola

Musta jahvatatud pipart

Tee nii! 

Rebi värsked salatid, lõika kurk kangideks ja tomatid sektoriteks. Puhasta sibul ja paprika, ning lõika kangikesteks. Köögiviljad lao kihiti väikestesse serveerimiskaussidesse. Peale laota koos sibulaga praetud sampinjonid.


iDevice ikoon

Punase sibula ja lillkapsasalat

Autori foto400g lillkapsast

2-3 porgandit

100g päevalilleseemneid või seesamiseemneid

2 punast sibulat

150g viinamarju

Vett keetmiseks

Kaste:

200g maitsestamata jogurtit

2 supilusikat sidrunimahla

1 supilusikas suhkur

1teelusikas musta jahvatatud pipart

Peterselli

Soola

Tee nii! 

Puhasta lillkapsas ja porgand. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks ja porgandid ratasteks. Keeda lillkapsaõisikud ja porgandirattad pehmeks. Lisa keeduveele soola. Kurna köögiviljad ja lase jahtuda.

Puhasta sibulad ja lõika ratasteks. Pese viinamarjad. Pane kõik salatiained segamisanumasse.

Sega kokku salatikastme koostisained ja kalla salatile. Rösti seemned kuumal kuival pannil kergelt läbi ning puista salatile. Kaunista peterselliga.


iDevice ikoon

Porgandisalat virsikukompotiga

Autori fotoPorgandid

Virsikud

Apelsinimahl

Õli

Sool

Tee nii!

Pese porgandid, koori ja riivi, lisa hakitud virsikud. Sega kokku kompotivedelik ja apelsiinimahl. Kalla segu riivitud porgandile, sega ja

lase maitsestuda. Lisa õli ja sool.




iDevice ikoon

Peedisalat õliga ja/või küüslaugu ja majoneesiga

Autori foto

 

Söögipeet

Sool

Oliivõli

Küüslauk

Majonees

Tee nii! 

Keeda peedid. Koori ja riivi. Maitsesta soola ja õliga.

Puhasta ja purusta küüslauk, lisa peedile. Lisa majonees, sega salatiained ja maitsesta soolaga.

 


Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License