Keedutainatoodete hälbed ja nende põhjused

Hälbed
Võimalikud põhjused
Tooted ei kerki küpsemisel ja on liiga väikese mahuga

Tainas kõva ja sitke või enne kasutamist seisnud või madal küpsetustemperatuur

Tooted valgusid pannil laiali
Tainas oli vedel, ained ei keenud keetmisel korralikult läbi
Tooted vajusid ahjus alla
Ahjuuks avati või tooteid puudutati liiga vara
Toote pinnale tekkisid lõhed
Ahju temperatuur liiga kõrge või said tooted tõmbetuult
Tooted vajusid pärast ahjust võtmist alla
Ahju temperatuur liiga kõrge ning küpsemise aeg jäi lühikeseks
Tooted on seest nätsked
Ahju temperatuur on liiga madal, küpsetamiseaeg liiga lühike
Toodete põhjad on lõhenenud või puuduvad
Ahjuplaadid liigselt rasvainega määritud
Küpsemisel kerkivad toodete servad üles
Tainas on liiga kõva

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License