Keedutainatoodete hälbed ja nende põhjused
Hälbed |
Võimalikud põhjused |
Tooted ei kerki küpsemisel ja on liiga väikese mahuga |
Tainas kõva ja sitke või enne kasutamist seisnud või madal küpsetustemperatuur |
Tooted valgusid pannil laiali |
Tainas oli vedel, ained ei keenud keetmisel korralikult läbi |
Tooted vajusid ahjus alla |
Ahjuuks avati või tooteid puudutati liiga vara |
Toote pinnale tekkisid lõhed |
Ahju temperatuur liiga kõrge või said tooted tõmbetuult |
Tooted vajusid pärast ahjust võtmist alla |
Ahju temperatuur liiga kõrge ning küpsemise aeg jäi lühikeseks |
Tooted on seest nätsked |
Ahju temperatuur on liiga madal, küpsetamiseaeg liiga lühike |
Toodete põhjad on lõhenenud või puuduvad |
Ahjuplaadid liigselt rasvainega määritud |
Küpsemisel kerkivad toodete servad üles |
Tainas on liiga kõva |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License