Pagaritoodete lisandid
Määrdemuna
Paljusid pagaritooteid määritakse enne küpsetamist määrdemunaga.
- Löö 1 muna kergelt vispliga lahti
- Lisa 1 sl külma vett, sega
- Määrdemuna on kiiresti riknev, valmista see vahetult enne toodetele määrimist
Puisted
Pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel kasutatakse mitmesuguseid puisteid.
Puisted võivad olla:
- hakitud pähklid ja mandlid
- mandlilaastud
- suhkruga segatud kakao või kaneel
- riivitud šokolaad
- spetsiaalsed suhkrud (ka värvilised)
- kookoshelbed
- jahupuiste (purukate): 3 osa nisujahu + 2 osa suhkrut + 1 osa võid või margariini
- Näpi toorained omavahel segamini nagu muretaina valmistamisel enne kokkusurumist.
- Võid lisada maitseks kaneeli või vanillisuhkrut.
- Puista tootele peale munaga määrimist ja enne ahju panekut.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License