Pagaritoodete lisandid

iDevice ikoon Määrdemuna
Paljusid pagaritooteid määritakse enne küpsetamist määrdemunaga.
  • Löö 1 muna kergelt vispliga lahti
  • Lisa 1 sl külma vett, sega
  • Määrdemuna on kiiresti riknev, valmista see vahetult enne toodetele määrimist

iDevice ikoon Puisted
Pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel kasutatakse mitmesuguseid puisteid.

Puisted võivad olla:

  • hakitud pähklid ja mandlid
  • mandlilaastud
  • suhkruga segatud kakao või kaneel
  • riivitud šokolaad
  • spetsiaalsed suhkrud (ka värvilised)
  • kookoshelbed
  • jahupuiste (purukate): 3 osa nisujahu + 2 osa suhkrut + 1 osa võid või margariini
    • Näpi toorained omavahel segamini nagu muretaina valmistamisel enne kokkusurumist.
    • Võid lisada maitseks kaneeli või vanillisuhkrut.
    • Puista tootele peale munaga määrimist ja enne ahju panekut.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License