Pärmitainas ja tooted
Pärmitainas on odav ja tervislik (eriti, kui kasutada täisterajahusid). Tainas võimaldab valmistada nii soolaseid, kui magusaid tooteid ja on hästi vormitav.
Koostis:
- nisujahu (sõelutult)
- vedelik (soe piim, vesi)
- pärm
- sool
Lisandina kasutatakse rasvainet, suhkrut, mune, teisi teraviljasaadusi (kuni 10% nisujahust) ja maitset andvaid toiduaineid.
Pärmitaina valmistusviisid:
- eelkergitusega
- eelkergituseta
Pärmitainast võib valmistada nii masinaga, kasutades selleks köögikombaini või universaalset segajat kui ka käsitsi.
Pärmitainast tooted: saiad, sepikud, stritslid, kringlid, plaadisaiad, kuklid, kohvisaiad, väikesed, suured kaetud ja katmata pirukad.
Teistest rahvusköökidest on tuntumad pärmitainatooted focaccia, naan leivad, pitad ja bagel`id.
Tavapärasest vedelamast pärmitainast saab küpsetada lusikapannkooke.
|
||
Focaccia Pilt: commons.wikimedia.org |
Naan Pilt: depositphotos.com |
Bagel |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License