Lehttainast toodete hälbed ja nende põhjused
Hälve |
Võimalik põhjus |
Tooted vajuvad kokku |
Tainas on enne küpsetamist liiga vähe külmas seisnud |
Tooted on sitked |
Liiga kõva tainas |
Tainast on liiga palju segatud |
|
Liiga lühike seismisaeg |
|
Tooted on halvasti kerkinud |
Tainast on liigselt kihitatud või on seismise aeg olnud liiga pikk |
Tainast on liiga tugevasti rullitud ja kihid on katkenud | |
Tooted ebakvaliteetsete kihtidega |
Vähe hapet või soola |
Tainal ja kihitusrasvainel erinev konsistents |
|
Ebaühtlaselt kerkinud tooted |
Munamääre või vedel täidis on sattunud toote äärtele |
Nürid lõikevahendid |
|
Toote sisu on kuiv |
Liiga vähe võid |
Kihitamiste järel on liigne jahu jäänud tainalt pühkimata | |
Kihistusmaragariin on osaliselt välja valgunud ahju madala temperatuuri tõttu |
|
Toode on deformeerunud |
Tainatükki ei ole enne küpsetamist läbi torgitud |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License