Lehttainast toodete hälbed ja nende põhjused

Hälve
Võimalik põhjus
Tooted vajuvad kokku
Tainas on enne küpsetamist liiga vähe külmas seisnud
Tooted on sitked
Liiga kõva tainas
  Tainast on liiga palju segatud
  Liiga lühike seismisaeg
Tooted on halvasti kerkinud
Tainast on liigselt kihitatud või on seismise aeg olnud liiga pikk
  Tainast on liiga tugevasti rullitud ja kihid on katkenud
Tooted ebakvaliteetsete kihtidega
Vähe hapet või soola
  Tainal ja kihitusrasvainel erinev konsistents
Ebaühtlaselt kerkinud tooted
Munamääre või vedel täidis on sattunud toote äärtele
  Nürid lõikevahendid
Toote sisu on kuiv
Liiga vähe võid
  Kihitamiste järel on liigne jahu jäänud tainalt pühkimata
  Kihistusmaragariin on osaliselt välja valgunud ahju madala temperatuuri tõttu
Toode on deformeerunud
Tainatükki ei ole enne küpsetamist läbi torgitud

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License