Biskviiditaina toodete valmistamine

Biskviiditainas ei ole püsikindel, seetõttu tuleb see kohe küpsetada. Nii taina segamisel kui selle edasisel kasutamisel ei tohi segamisnõu või küpsetusplaati raputada ega põrutada - tainas vajub alla ja tooted jäävad tihked.
  • Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile (aja ühtlaselt laiali) või ettevalmistatud lahtikäivasse tordivormi, mille võib määrida rasvainega ja üle raputada nisujahu, riivsaia või pähklipuruga.
  • Täida tainaga 2/3 vormist, 1/3 jääb kerkimiseks.
  • Küpseta +200-225°C juures õhukest biskviiti 6-10 min.
  • Küpseta + 180-200° juures tordipõhju kuni 30 min, paksemaid plaadibiskviite 15-20 min.
  • Valmisbiskviidi koorik on kuldkollase pruunika varjundiga, käega vajutades vetruv ning biskviidi sisse torgatud puutiku külge ei jää biskviidi osakesi.
  • Küpsetamata biskviidi sisse jääb lohk.
  • Liiga kuumal temperatuuril tekib toote pinnale kõva koorik ja seest jääb tooreks.
  • Ära ava ahjuust küpsemise esimesel poolel - biskviit langeb alla.
  • Jahuta tooted enne edasist kasutamist.
  • Tordipõhjasid jahuta 10 min vormis, hiljem restil.
  • Plaadibiskviidil eemalda kuumalt küpsetuspaber ja keera vajadusel rulli (rullbiskviidi puhul) koos puhta küpsetuspaberiga.
  • Sirgelt jahutatud plaadibiskviiti ei ole võimalik hiljem rulli keerata, sest see praguneb.
iDevice ikoon Biskviiditainatooted
Rullbiskviit:
  • Valmista õhuke plaadibiskviit, selleks määri tainas spaatli või pika noaga umbes 1 cm paksusena küpstuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Küpsetamisel jälgi, et põhi liigselt ei kuivaks.
  • Keera valmis biskviit kuumana tagurpidi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda põhja alt paber.
  • Niisuta biskviit immutussiirupiga ja kata moosiga ning keera rulli.
  • Või keera biskviit koos puhta küpstuspaberiga rulli ja jahuta.
  • Täida jahtunud rull kohupiima- või vahukoorekreemiga ja keera uuesti rulli.

Biskviitkoogid:

  • Määri tainas ühtlaselt plaadile vastavalt sellele, mitu kihti lõikekoogile on planeeritud, mida rohkem kihte seda õhemalt.
  • Jahuta biskviidid peale küpsetamist.
  • Niisuta ja pane kokku kas kreemi või moosiga.
  • Kaunista ja lõika lahti.

Biskviittordid:

  • Kalla biskviiditainas lahtikäivasse tordivormi või rõngasse.
  • Täida vormid 2/3 kõrgusest.
  • Küpseta +180-200° C juures kuni 30 min.
  • Lase biskviidil 10 min vormis jahtuda, eemalda see vormist ja jahuta restil edasi, eemalda paber.
  • Lõika jahtunud biskviit 2-3 kihiks.
  • Pealmiseks pooleks jääb see kiht, millelt eemaldati paber.
  • Immuta kõik kihid.
  • Pane kokku mõne kreemi või puuviljatäidisega.
  • Kata pealt kreemi või pumatiga.
  • Kaunista.
Plaadibiskviidi valmistamine:



Aja tainas ühtlaselt laiali

Pildid: T.Sootalu

Eemalda paber

Keera jahutamiseks puhta

paberiga rulli




Rullbiskviit

Pilt: T.Sootalu

Lõikekoogid

Pilt: vanalinna.ee

Tordipõhi

Pilt: cretchentordid.com


Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License