Biskviiditainast toodete hälbed ja nende põhjused

Hälve Võimalik põhjus
Tooted vajuvad kokku
Mune ja suhkrut on vahustatud liiga lühidalt
  Munad olid liiga külmad ning seetõttu ei vahustunud korralikult normaalajaga
  Vahustamisanum ja -vahendid olid rasvased, munavahtu ei tekkinud
  Liiga palju suhkrut ja liiga vähe jahu
  Liiga kõrge küpsetustemperatuur ja küpsetusplaadi vale asukoht ahjus
Toode on tihe, raske, väikeste pooride, vesiviiruga
Muna-suhkrumassi vähene või üleliigne vahustamine
  Peale jahu lisamist segati tainast liiga kaua
  Valmistainas seisis liiga kaua enne küpsetamist vormis
  Põrutati tainaga vormi
  Valmitoode võeti enneaegaselt ahjust välja
Biskviidis on jahutükikesed
Peale jahu lisamist halvasti segatud tainas või sõelumata nisujahu
Biskviidi koorik liiga hele
Ahju madal temperatuur või ebapiisav küpsemisaeg
Biskviidil täpiline pind
Halvasti segatud tainas, suhkur sulamata
Biskviidil liiga tumedad kohad Ahju liiga kõrge temperatuur või liiga kaua ahjus viibimine
Biskviidipõhjad kleepuvad Biskviitpõhjade ilma paberita hoidmine või soojalt virnastamine
Biskviit pealt tume, seest toores
Küpsetustemperatuur on liiga kõrge

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License