Biskviiditainast toodete hälbed ja nende põhjused
Hälve | Võimalik põhjus |
Tooted vajuvad kokku |
Mune ja suhkrut on vahustatud liiga lühidalt |
Munad olid liiga külmad ning seetõttu ei vahustunud korralikult normaalajaga | |
Vahustamisanum ja -vahendid olid rasvased, munavahtu ei tekkinud |
|
Liiga palju suhkrut ja liiga vähe jahu |
|
Liiga kõrge küpsetustemperatuur ja küpsetusplaadi vale asukoht ahjus | |
Toode on tihe, raske, väikeste pooride, vesiviiruga |
Muna-suhkrumassi vähene või üleliigne vahustamine |
Peale jahu lisamist segati tainast liiga kaua | |
Valmistainas seisis liiga kaua enne küpsetamist vormis | |
Põrutati tainaga vormi | |
Valmitoode võeti enneaegaselt ahjust välja | |
Biskviidis on jahutükikesed |
Peale jahu lisamist halvasti segatud tainas või sõelumata nisujahu |
Biskviidi koorik liiga hele |
Ahju madal temperatuur või ebapiisav küpsemisaeg |
Biskviidil täpiline pind |
Halvasti segatud tainas, suhkur sulamata |
Biskviidil liiga tumedad kohad | Ahju liiga kõrge temperatuur või liiga kaua ahjus viibimine |
Biskviidipõhjad kleepuvad | Biskviitpõhjade ilma paberita hoidmine või soojalt virnastamine |
Biskviit pealt tume, seest toores |
Küpsetustemperatuur on liiga kõrge |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License