Kreemid
Kreemide tooraineks kasuta värsket puhtamaitselist võid, värskeid mune, kondenseeritud või rõõska piima, rõõska koort ja suhkrut.
Kreeme maitsesta vanilje, kakao, šokolaadi, kohvi, hakitud, röstitud pähklite, kange alkoholi (likööri, brändi, rummiga), ekstraktide või essentsidega.
Munavalgekreemi ehk sefiiri valmistamist vaata besee teema alt.
Kreemitoodete realiseerimise ajad (temp +0-6°C):
Munavalge kreemiga 72 tundi
Võikreemiga 36 tundi
Kohupiimakreemiga 24 tundi
Vahukoorega 7 tundi
Keedukreemiga 6 tundi
Keedukreem
Koostis:
- 2 muna
- 75 g suhkrut
- 30 g nisujahu
- 1 l piima
- 50 g võid
- vaniljet
Tehnoloogia:
- Vahusta munad suhkruga.
- Lisa munamassile nisujahu ja 3-4 sl külma piima, sega ühtlaseks.
- Lase ülejäänud piimal keema tõusta ja sega seejärel munavahuga.
- Kuumuta kreemi vesivannil pidevalt segades paksenemiseni.
- Lisa või ja maitsesta vaniljega.
- Jahuta kiiresti.
- Parema tulemuse saamiseks võib jahtunud kreemile lisada vahustatud võid või vahukoort.
Võikreem
Koostis:
- 250 g võid
- 150 g tuhksuhkrut
- (100 g suhkruga kondentspiima)
- rummi, brändit, dessertveini või essentse
Tehnoloogia:
- Soojenda või toatemperatuurini.
- Vahusta või kuni see on muutunud heledamaks.
- Lisa võivahule sõelutud tuhksuhkur.
- Hõõru või koos tuhksuhkruga vahule kas puulusika või mikseriga.
- Maitsesta vahustatud või.
- Võikreemi kergemaks muutmiseks lisa vahustatud kreemile toasooja kondenspiima.
- Kreemile saab anda erinevaid värve kasutades kakaopulbrit, kondenseeritud peedimahla või toiduvärve.
- Valmis kreem peab olema õhuline ja säilitama pritsides oma kuju.
Koorekreem
Koostis:
- 2 munakollast
- 1,5-2 sl suhkrut
- 1 tl kartulitärklist
- 2 dl piima või kohvikoort
- 2 tl želatiini
- 3 sl külma vett
- 2,5 dl 35% koort (vahukoor)
- vaniljet
Tehnoloogia:
- Vahusta munakollased suhkruga.
- Lisa külm piim ja tärklis.
- Kuumuta vesivannil paksenemiseni.
- Leota želatiin külmas vees paisumiseni.
- Lisa paisunud želatiin kuumale kreemile ja sega kuni sulamiseni.
- Maitsesta kreem ja jahuta aeg-ajalt segades.
- Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja lisa õrnalt jahtunud kreemile.
Kohupiima-võikreem
Koostis:
- 277 g võid
- 277 g suhkrut
- 462 g rasvast kohupiima
- vaniljet
Tehnoloogia:
- Suru kohupiim läbi sõela.
- Sega kohupiim suhkru ja vaniljesuhkruga.
- Vahusta toasoe või.
- Lisa vahustatud või kohupiimale, sega.
- Kasuta kreemi kookide ja tortide vahe- ja pealiskihina.
- Kaunistusi sellest teha ei saa.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License