Võõbad
Võõpade põhikomponendiks kasuta tuhksuhkrut, millele lisa vedelikku ja aromaatseid aineid.
Võõbaga kaetakse kooke, torte, küpsiseid ja mõningaid saiu.
Võõbaga katmisel peab küpsetise pind olema hästi sile, sellepärast määri kookidele esmalt õhuke kiht võiet, see suleb koogi poorid.
Võõp peab olema paraja paksusega. Liiga vedelale võõbale lisa tuhksuhkrut, liiga paksule vedelikku. Vala võõp kohe peale valmistamist ettevalmistatud koogile või tordile, aja pika noa või spaatliga laiali ja lase soojas kohas kuivada.
Väikseid saiu, küpsiseid ja kooke võid võõba sisse kasta või seda peale pintseldada.
Valge võõp
Koostis:
- 200 g tuhksuhkrut
- 3-4 sl kuuma vett või piima
- 1 sl võid
Tehnoloogia:
- Sõelu tuhksuhkur kaussi.
- Lisa kuum vedelik ja pehme või.
- Hõõru läikivaks.
Sidrunivõõp
Koostis:
- 200 g tuhksuhkrut
- 2 sl sidrunimahla
- 2 sl kuuma vett
Tehnoloogia:
- Sõelu tuhksuhkur kaussi.
- Lisa sidrunimahl ja kuum vesi.
- Hõõru läikivaks
- Sarnaselt saab valmistada erinevate maitsetega võõpasid (kohviga, rummiga, mahladega jne).
Kakaovõõp
Koostis:
- 200 g tuhksuhkrut
- 2 sl kakaopulbrit
- 3-4 sl kuuma piima
- 1 sl võid
- vaniljet
- Sõelu tuhksuhkur ja kakao kaussi.
- Lisa kuum piim ja pehme või.
- Hõõru läikivaks.
Munavalgevõõp
Koostis:
- 2 munavalget
- 200 g tuhksuhkrut
- 1 sl sidrunimahla
- võid maitsestada rummi, kakao, kohviekstarkti või värvida toiduvärvidega
Tehnoloogia:
- Sõelu tuhksuhkur kaussi.
- Lisa munavalged ja sidrunimahl.
- Hõõru läikivaks.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License