Täidised

Täidiseid kasutatakse pärmi-, leht-, liiva- ja keedutainast toodete valmistamiseks.

Täidised võivad olla soolased või magusad.

Väikestele pirukatele kulub täidist 1/3 osa valmispiruka kaalust, suurtele pätsi- või plaadipirukatele 1/2 osa üldkaalust täidist.

Täidised on kiiresti riknevad, seega valmista neid kasutamise päeval.

 

iDevice ikoon Soolased täidised
Lihatäidised: 

I viis:

  • Peenesta hautatud või keedetud liha koos praetud sibulaga hakkmasinas.
  • Valmista hautamisvedelikust ja nisujahust kaste.
  • Lisa kaste lihamassile.
  • Maitsesta täidis soola, musta pipra ja hakitud maitserohelisega.
  • Liha asemel võib kasutada neerusid, südant, kopsu või maksa.

II viis, sobib hakklihale:

  • Prae hakkliha kuumas rasvaines, hauta.
  • Prae täidistes kasutatav sibul eraldi.
  • Lisa hakklihale sibul, maitsesta, jahuta.
  • Lisa massile juurde keedetud riis või keedetud ja hakitud muna.

Kalatäidised:

  • Keeda kalafilee pehmeks väheses vedelikus.
  • Prae hakitud sibul.
  • Haki kalafilee peeneks.
  • Sega kala sibula ja hautamisvedelikust valmistatud kastmega läbi ning maitsesta.

Singi-juustutäidis:

  • Lõika sink kuubikuteks.
  • Riivi juust.
  • Sega sink ja juust koos vähese majoneesiga.

Seenetäidis:

  • Valmista täidis kas värsketest või kupatatud, konserveeritud seentest.
  • Prae seened ja haki.
  • Prae hakitud sibul.
  • Lisa sibul seentele ja maitsesta soola ja musta pipraga.
  • Võid lisada soovi korral kas seenekeeduleemest, seenepuljongist valmistatud kastet või hapukoort.

Kapsatäidis:

  • Valmista täidis värskest või hapendatud kapsast.
  • Haki kapsas peeneks ja hauta rasvainega pehmeks.
  • Lisa jahtunud kapsale praetud sibul, sool ja hakitud keedumuna.
  • Hapukapsatäidisele lisa suhkrut ja praetud suitsupeekonit.
  • Porganditäidis:

I viis:

  • Riivi porgandid jämeda riiviga ja hauta vähese vee ja rasvainega pehmeks.
  • Lisa riivitud keedumuna.
  • Maitsesta soola, suhkru ja muskaatpähkliga.

II viis:

  • Keeda koorega porgandid pehmeks, jahuta ja koori soojalt.
  • Riivi porgandid, lisa keedumuna.
  • Maitsesta soola, suhkru ja muskaatpähkliga.

Riisitäidis:

  • Keeda sõmer riis, jahuta.
  • Lisa sulavõi ja keedetud ning hakitud muna.
  • Maitsesta soola ja hakitud maitserohelisega.

Sibulatäidis:

  • Haki mugulsibulad ja hauta väheses rasvaines pehmeks.
  • Lisa kuivikupuru ja veidi puljongit.
  • Lisa peale jahtumist keedetud, hakitud muna.
  • Maitsesta soola, musta pipra ja hakitud maitserohelisega.

 

 

 

 

 


iDevice ikoon Magusad täidised
Magusateks täidisteks võid kasutada tihedaid keediseid, martsipani, rummikoogi massi või vaniljekreemi.

Kohupiimatäidis:

I viis:

  • Suru kohupiim läbi sõela.
  • Lisa munad, suhkur, või, nisujahu ning veidi soola ja vaniljet.
  • Sega ühtlaseks massiks.

II viis:

  • Lisa ettevalmistatud kohupiimale või, hapukoor, munarebu, suhkur, nisujahu, hakitud sukaad, pestud rosinad, vanilje.
  • Sega ühtlaseks massiks.

Õunatäidis:

  • Keeda kooritud ja tükeldatud õuntest vähese veega ja suhkruga paks nähtavate tükkidega moos.
  • Maitseta kaneeliga.
  • Magusate õunte puhul võid lisada sidrunimahla.

 

 


Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License