Siirupid

Niisutussiirup valmistatakse biskviitpõhjade immutamiseks.
  • Keeda suhkrust ja veest (vahekord 1:1) siirup.
  • Maitsesta brändi, dessertveini või rummiessentsiga.
  • Võid lisada heledaid kompotivedelikke.

Kohvisiirup:

  • Valmista kange kohv, millel lase 5-8 min tõmmata.
  • Kurna.
  • Lisa suhkur ja keeda siirupiks.
  • Võid kasutada nii kreemide maitsestamiseks kui ka kohvitortide või tiramisu immutamiseks.

Pruun suhkrusiirup:

  • Vala suhkur kuiva kastrulisse.
  • Kuumuta kuni suhkur on sulanud ja muutunud tumepruuniks.
  • Lisa juurde keev vesi, sega ja kuumuta.
  • Keeda kuni siirup on ühtlane ja ilma tükkideta.
  • Kasuta piparkoogitaigna valmistamiseks.

Glasuurimissiirup:

  • Keeda suhkrust ja veest (2,67:1) siirup nõrga kuuliproovini (+114°C-ni).
  • Kanna pintsliga kuumalt (+80°C) küpsetatud toodetele nt saiakestele, präänikutele, meekookidele.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License