Siirupid
Niisutussiirup valmistatakse biskviitpõhjade immutamiseks.
- Keeda suhkrust ja veest (vahekord 1:1) siirup.
- Maitsesta brändi, dessertveini või rummiessentsiga.
- Võid lisada heledaid kompotivedelikke.
Kohvisiirup:
- Valmista kange kohv, millel lase 5-8 min tõmmata.
- Kurna.
- Lisa suhkur ja keeda siirupiks.
- Võid kasutada nii kreemide maitsestamiseks kui ka kohvitortide või tiramisu immutamiseks.
Pruun suhkrusiirup:
- Vala suhkur kuiva kastrulisse.
- Kuumuta kuni suhkur on sulanud ja muutunud tumepruuniks.
- Lisa juurde keev vesi, sega ja kuumuta.
- Keeda kuni siirup on ühtlane ja ilma tükkideta.
- Kasuta piparkoogitaigna valmistamiseks.
Glasuurimissiirup:
- Keeda suhkrust ja veest (2,67:1) siirup nõrga kuuliproovini (+114°C-ni).
- Kanna pintsliga kuumalt (+80°C) küpsetatud toodetele nt saiakestele, präänikutele, meekookidele.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License