Pärmitainatoodete vead ja nende põhjused
Hälbed | Põhjused |
Tooted madalad, kerkimata | Halb jahu |
Liiga pehme/vedel tainas |
|
Liiga madal küpsetustemperatuur |
|
Tooted kõvad |
Liiga tihke tainas |
Liiga lühike sõtkumisaeg või kergitusaeg |
|
Madal küpsetustemperatuur |
|
Pikk küpsetusaeg | |
Toodete koorik lõhenenud |
Liiga lühike kergitusaeg |
Külm, tuuletõmbusega kergituskeskkond | |
Toodete pind kuivanud enne küpsetamist |
|
Toodete pind kirju |
Ebaühtlane määrimine |
Ebaühtlane poorsus | Hooletult sooritatud taina sõtkumine |
Liiga pikk kergitusaeg |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License