Kringli-, rullikujulised väiksesaiad ja sarvekesed
Kringlikujulised väikesaiad
- Kaalu tainatükid.
- Veereta pikad väädid (nuudid).
- Tõsta kokku kringliks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
- Määri munaga, kui teed suhkrukringleid, siis kasta määritud pool suhkru sisse.
- Küpseta.
Joonis nr. 4 Kringli vormimine |
Rullikujulised väikesaiad
- Rulli tainas kergelt jahusele lauale.
- Määri pehme rasvainega.
- Puista peale retseptis ette nähtud täidis (kaneelisuhkur, mooniseemne-suhkrusegu, rosinad, puistepuru, õunad jne).
- Keera tainaplaat tihedalt rulli.
- Lõika rull ristlõikega või diagonaallõikega 2-3 cm paksusteks tükkideks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
- Määri munaga.
- Küpseta.
|
||
Joonis nr.5 Rullsaia vormimine |
Kaneelirullid ristlõikega Pilt:maitsevhea.com |
Kaneelirullid diagonaallõikega Pilt: karimasfood.com |
Sarvesaiad
- Veereta tainapall.
- Rulli tainas ümmarguseks 1,2 mm plaadiks, või neljakandiliseks tainatükiks, mille lõikad pikkadeks kolmnurkadeks.
- Lõika 6-8 kolmnurgaks.
- Keera kolmnurgad laiemast otsast alates tihedalt rulli nii, et terav ots jääks saia alla.
- Painuta otsad alla, et moodustuks sarve kuju.
- Aseta plaadile kerkima, määri ja küpseta.
|
|
|
Joonis nr. 6 Sarvesaia vormimine |
Pilt: pku-glu.com |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License