Kringli-, rullikujulised väiksesaiad ja sarvekesed

Kringlikujulised väikesaiad

  • Kaalu tainatükid.
  • Veereta pikad väädid (nuudid).
  • Tõsta kokku kringliks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
  • Määri munaga, kui teed suhkrukringleid, siis kasta määritud pool suhkru sisse.
  • Küpseta.
Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/ kringlikese valmistamist: Valikpagaritooted → pärmitainast tooted → suhkrukringel.

Joonis nr. 4 Kringli vormimine

Rullikujulised väikesaiad

  • Rulli tainas kergelt jahusele lauale.
  • Määri pehme rasvainega.
  • Puista peale retseptis ette nähtud täidis (kaneelisuhkur, mooniseemne-suhkrusegu, rosinad, puistepuru, õunad jne).
  • Keera tainaplaat tihedalt rulli.
  • Lõika rull ristlõikega või diagonaallõikega 2-3 cm paksusteks tükkideks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
  • Määri munaga.
  • Küpseta.
Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/ rullikujulise väikesaia valmistamist: Valikpagaritooted → pärmitainast tooted → juusturull.


Joonis nr.5 Rullsaia vormimine

Kaneelirullid ristlõikega

Pilt:maitsevhea.com

Kaneelirullid diagonaallõikega

Pilt: karimasfood.com

Sarvesaiad

  • Veereta tainapall.
  • Rulli tainas ümmarguseks 1,2 mm plaadiks, või neljakandiliseks tainatükiks, mille lõikad pikkadeks kolmnurkadeks.
  • Lõika 6-8 kolmnurgaks.
  • Keera kolmnurgad laiemast otsast alates tihedalt rulli nii, et terav ots jääks saia alla.
  • Painuta otsad alla, et moodustuks sarve kuju.
  • Aseta plaadile kerkima, määri ja küpseta.



Joonis nr. 6 Sarvesaia vormimine
  Pilt: pku-glu.com

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License