Kuklite, korpide ja väikeste pirukate valmistamine
Kuklid
- Jaota tainas parajateks tükkideks.
- Veereta tainatükid käelaba abil ringjate liigutustega ümmargusteks pallideks.
- Veeretamisel jälgi, et käelaba ja tainatüki vahel oleks jahu aga laua ja taina vahel mitte.
- Aseta kuklid ettevalmistatud ahjuplaadile kerkima, keerukoht allpool.
- Määri ja küpseta.
|
|
|
|
Joonis 1: Kukli veeretamine |
Pildid: T.Sootalu | Kukli all olev lohk |
Korbid
- Jaota tainas.
- Veereta kuklid ja aseta ahjuplaadile kerkima.
- Kerkinud kuklitele vajuta keskele lohk.
- Määri munaga.
- Aseta keskele sobiv täidis (kohupiim, keedukreem).
- Küpseta.
|
|
Pildid: T.Sootalu |
Väikesed küpsetatud pirukad
- Jaota tainas.
- Veereta kuklid ja kergita.
- Rulli kuklid lamedaks.
- Aseta keskele täidis.
- Ühenda tainaservad üle täidise.
- Suru servad kinni (nii saad poolkuukujulise piruka).
- Võid anda pirukale pikliku kuju, voolides seda äärtest teravamaks.
- Aseta ahjuplaadile kerkima, määri ja küpseta.
|
|||
Joonis: 2 Piruka vormimine |
Pildid: T.Sootalu | poolkuu kujuline |
batooni kujuline |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License