Kuklite, korpide ja väikeste pirukate valmistamine

Kuklid
  • Jaota tainas parajateks tükkideks.
  • Veereta tainatükid käelaba abil ringjate liigutustega ümmargusteks pallideks.
  • Veeretamisel jälgi, et käelaba ja tainatüki vahel oleks jahu aga laua ja taina vahel mitte.
  • Aseta kuklid ettevalmistatud ahjuplaadile kerkima, keerukoht allpool.
  • Määri ja küpseta.
Kuklite vormimist vaata järgmiselt videolt.




Joonis 1: Kukli veeretamine
Pildid: T.Sootalu Kukli all olev lohk
 

Korbid

  • Jaota tainas.
  • Veereta kuklid ja aseta ahjuplaadile kerkima.
  • Kerkinud kuklitele vajuta keskele lohk.
  • Määri munaga.
  • Aseta keskele sobiv täidis (kohupiim, keedukreem).
  • Küpseta.
Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/ korbi valmistamist: Valikpagaritooted → pärmitainast tooted → kohupiimakorp.


Pildid: T.Sootalu  

Väikesed küpsetatud pirukad

  • Jaota tainas.
  • Veereta kuklid ja kergita.
  • Rulli kuklid lamedaks.
  • Aseta keskele täidis.
  • Ühenda tainaservad üle täidise.
  • Suru servad kinni (nii saad poolkuukujulise piruka).
  • Võid anda pirukale pikliku kuju, voolides seda äärtest teravamaks.
  • Aseta ahjuplaadile kerkima, määri ja küpseta.


Joonis: 2 Piruka vormimine
Pildid: T.Sootalu poolkuu kujuline
batooni kujuline

 

 

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License