Vormi-, laua- ja palmiksaiad
Vormisaiad
- Valmista pisut pehmem pärmitainas, kergita.
- Kaalu tainatükid.
- Vormi tainavormi (leivavormi) mahtuvad piklikud saiad.
- Lase kerkida, määri ja küpseta.
Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" (http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/) vormisaia valmistamist videolt (vormitooted).
Lauasaiad võivad olla ümmargused või batoonikujulised
- Kaalu tainatükid ja veereta ümmarguseks, lase kerkida.
- Vormi uuesti ümmarguseks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
- Batoonikujuliste saiade jaoks rulli kerkinud ümmargune tainatükk lamedaks ja rulli kokku, aseta lõikepind allpool ahjuplaadile kerkima.
- Kolmveerand kerke ajal tee peale vastavad lõiked ja määri munaga.
- Küpseta.
Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" (http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/) lauasaiade valmistamist videolt (lauasaiad).
|
|
|
Vormisai Pilt:theculinarycook.com |
Ümmargune lauasai Pilt:breadbaking.com |
Batoonikese kujuline sai Pilt: ehow.com |
Palmiksaiad
- Kaalu tainatükid
- Veereta otstest peenemad tainaväädid (nuudid)
- Põimi 2, 3 või 4 väädist palmiksai, aseta ajuplaadile kerkima
- Määri munaga ja retseptuuri järgi puista peale kas puistepuru, seemneid või hakitud pähkleid
- Küpseta
Nelja väädiga palmiksaia valmistamist saad vaadata videolt (Naisteka koduleht).
3 väädiga palmiksai Pilt: gerlykokkab.com |
4 väädiga palmiksai Pilt: naistekas.delfi.ee |
|
Joonis nr. 3 Nelja väädiga palmiksaia põimimine |
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License