Vormi-, laua- ja palmiksaiad

Vormisaiad

  • Valmista pisut pehmem pärmitainas, kergita.
  • Kaalu tainatükid.
  • Vormi tainavormi (leivavormi) mahtuvad piklikud saiad.
  • Lase kerkida, määri ja küpseta.

Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" (http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/) vormisaia valmistamist videolt (vormitooted).

Lauasaiad võivad olla ümmargused või batoonikujulised

  • Kaalu tainatükid ja veereta ümmarguseks, lase kerkida.
  • Vormi uuesti ümmarguseks ja aseta ahjuplaadile kerkima.
  • Batoonikujuliste saiade jaoks rulli kerkinud ümmargune tainatükk lamedaks ja rulli kokku, aseta lõikepind allpool ahjuplaadile kerkima.
  • Kolmveerand kerke ajal tee peale vastavad lõiked ja määri munaga.
  • Küpseta.

Lisaks võid vaadata "Pagariõppe põhikursuselt" (http://pagarioppe-pohikursus.innove.ee/) lauasaiade valmistamist videolt (lauasaiad).




Vormisai

Pilt:theculinarycook.com

Ümmargune lauasai

Pilt:breadbaking.com

Batoonikese kujuline sai

Pilt: ehow.com

Palmiksaiad

  • Kaalu tainatükid
  • Veereta otstest peenemad tainaväädid (nuudid)
  • Põimi 2, 3 või 4 väädist palmiksai, aseta ajuplaadile kerkima
  • Määri munaga ja retseptuuri järgi puista peale kas puistepuru, seemneid või hakitud pähkleid
  • Küpseta

Nelja väädiga palmiksaia valmistamist saad vaadata videolt (Naisteka koduleht).

3 väädiga palmiksai

Pilt: gerlykokkab.com

4 väädiga palmiksai

Pilt: naistekas.delfi.ee


Joonis nr. 3 Nelja väädiga palmiksaia põimimine

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License