Alsace

Selle piirkonna köögil on tugevad Saksa mõjud, sest on ta ju ajalooliselt käinud kahe riigi vahel käest-kätte. Kulinaarsed märksõnad on hapukapsas, spargel, vorstid ja õlu. Alsace´is serveeritakse hapukapsast mitte ainult sealiha vaid isegi heeringa või tigudega.

Piirkondlikud road

Choucroute alsacienne au vin blanc - Alsassi hapukapsad valge veiniga

Foie gras d’Alsace - Alsassi hanemaks

Baeckeoffe - ühepajatoit. Pikka aega oli see pühapäeva- ja piduroog. Pühapäeval tehti siiski vaid ettevalmistusi ja õhtul viidi tirin pagari juurde, et panna see pagariahju küpsema. Pere lastest keegi käis esmaspäeva lõunal tirinal järgi. See oli hea ja tugev toit nädala alguseks. Pagariahi on ka sellele roale nime andnud. Retsept sisaldab kolme sorti liha ning lisaks veel seasaba ja -jalga. Oli muidugi ka lihtsamaid variante.

Tarte flambée - lahtisel tulel küpsetatud lahtine pirukas, traditsiooniline kate on peekon ja sibul (pildil)

Spätzle - munanuudlid

 

Mitmesugused magustoidud

Kugelhopf - spetsiaalses ümaras vormis küpsetatud keeks (pildil), kuulsaim neist Fôret Noire (sisaldab kakaod, kirsse ning ta on kaunistatud vahukoore ja šokolaadilaastudega)

Confiture d’églantier, de quetsche, d’airelles - kibuvitsa-, ploomi- ja mustikakeedis

Pain d’épices - piparkoogid

Bretzel ´id - kringlikesed

Tarte aux mirabelles et aux quetsches - ploomikook muretaignapõhjal

Juustud

Bargkass

Munster AOC

Joogid

Õlled nt Fisher, Kronenbourg, Météor

Piirkondlikud veinid nt AOC Alsace, AOC Crémant d’Alsace, le Gewurztraminer, le Pinot, le Riesling, le Sylvaner

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License