Alsace
Piirkondlikud road
Choucroute alsacienne au vin blanc - Alsassi hapukapsad valge veiniga
Foie gras d’Alsace - Alsassi hanemaks
Baeckeoffe - ühepajatoit. Pikka aega oli see pühapäeva- ja piduroog. Pühapäeval tehti siiski vaid ettevalmistusi ja õhtul viidi tirin pagari juurde, et panna see pagariahju küpsema. Pere lastest keegi käis esmaspäeva lõunal tirinal järgi. See oli hea ja tugev toit nädala alguseks. Pagariahi on ka sellele roale nime andnud. Retsept sisaldab kolme sorti liha ning lisaks veel seasaba ja -jalga. Oli muidugi ka lihtsamaid variante.
Tarte flambée - lahtisel tulel küpsetatud lahtine pirukas, traditsiooniline kate on peekon ja sibul (pildil)
Spätzle - munanuudlid
Mitmesugused magustoidud
Kugelhopf - spetsiaalses ümaras vormis küpsetatud keeks (pildil), kuulsaim neist Fôret Noire (sisaldab kakaod, kirsse ning ta on kaunistatud vahukoore ja šokolaadilaastudega)
Confiture d’églantier, de quetsche, d’airelles - kibuvitsa-, ploomi- ja mustikakeedis
Pain d’épices - piparkoogid
Bretzel ´id - kringlikesed
Tarte aux mirabelles et aux quetsches - ploomikook muretaignapõhjal
Juustud
Bargkass
Munster AOC
Joogid
Õlled nt Fisher, Kronenbourg, Météor
Piirkondlikud veinid nt AOC Alsace, AOC Crémant d’Alsace, le Gewurztraminer, le Pinot, le Riesling, le Sylvaner
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License