Limousin

Üle kolmandiku regioonist on muudetud karjamaaks ning valdav on karjakasvatus, kohalikku veiseliha peetakse üheks parimaks maailmas. Piirkonnas on rikkalikult erinevaid veiseliharoogi. Juba 13. sajandist on siin valmistatud lillat sinepit Moutarde violette. Värvi annab talle punaste viinamarjade pressimisjäägi kasutamine sinepi koostises. Sinep on magusapoolne ning süüakse koos verivorstide ja külmade lihalõikudega.

Piirkondlikud road

Paté de pommes de terre - kartulipatee

Soupe de chataignes - kastanisupp

Boeuf aux cepes et marrons - veiseliha puravike ja kastanitega

 

Mitmesugused magustoidud

Clafoutis aux cerises - ahjupannkook kirsikattega

Creusois - so kook, mis pärineb 14. sajandist kloostrist ja tehakse pähklijahu baasil (pildil)

Tourtou - tatrajahu galetid

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License