Kas tunned roogi? Testi ennast !

Mõisted Prantsuse köögist

Mõisted Prantsuse köögist

Leia mõistele õige tähendus

Pré salé
Rouille
Macarons
Pissala
Roquefort
Madeleines
Fleur-de-sel

IDevice küsimuse ikoon Üks pakutud variantidest on õige
Prantsusmaa lihatooted on:
  
Gigot, quiche, foie gras
Confit d´oie, andouille, aïoli
Boudin blanc, andouille, confit d´oie

Prantsusmaa supid on:
  
Cotriade, bouillabaisse, bourride
Bouillabaisse, tripoux, soup à l´oignon
Bourride, cotriade, moutard de Meaux

Hautised on:
  
Potée, truffade, daube
Tripes, rillettes, pot-au-feu
Cassoulet, daube, pot-au-feu

Prantsusmaa pagaritooted on:
  
Croissant, baguette, tapenade
Fougasse, brioche, baguette
Croissant, civet, brioche

Linnuliharoad on:
       
Le coq au vin, hachis Parmentier, terrine de foie gras
Magret de canard, poule au pot, confit d´oie
Fricassée de volaille, le coq au vin, livarot

iDevide ikoon Tunne toorainet!

Pildil on tooraine, millest on valmistatud kaks Prantsuse regionaalsetest köökidest pärit rooga: tripes ja tripoux. Millise toorainega on tegu?

 

 

 

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License