Kas tunned roogi? Testi ennast !
Mõisted Prantsuse köögist
Leia mõistele õige tähendus
Üks pakutud variantidest on õige
Prantsusmaa lihatooted on:
Gigot, quiche, foie gras
| |
Confit d´oie, andouille, aïoli
| |
Boudin blanc, andouille, confit d´oie
|
Prantsusmaa supid on:
Cotriade, bouillabaisse, bourride
| |
Bouillabaisse, tripoux, soup à l´oignon
| |
Bourride, cotriade, moutard de Meaux
|
Hautised on:
Potée, truffade, daube
| |
Tripes, rillettes, pot-au-feu
| |
Cassoulet, daube, pot-au-feu
|
Prantsusmaa pagaritooted on:
Croissant, baguette, tapenade
| |
Fougasse, brioche, baguette
| |
Croissant, civet, brioche
|
Linnuliharoad on:
Le coq au vin, hachis Parmentier, terrine de foie gras
| |
Magret de canard, poule au pot, confit d´oie
| |
Fricassée de volaille, le coq au vin, livarot
|
Tunne toorainet!
Pildil on tooraine, millest on valmistatud kaks Prantsuse regionaalsetest köökidest pärit rooga: tripes ja tripoux. Millise toorainega on tegu?
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License