Aquitaine
Baskimaa toitude baasiks on baski piprad ehk Piments d´Espellette. Rikkalikult on Atlandi ookeani kalu (makrell, sardiinid, merikurat, latikas, rai) ja mereande (krabid, homaarid, rannakarbid, kammkarbid, jakobi kammkarbid, krevetid, austrid). Kuulus on piirkond hanede ja partide kasvatuse poolest. Ning vähem kuulsad pole Agen ´i ploomid ja Perigord´i trühvlid.
Piirkondlikud road
Sauce Périgueux - trühvlikaste
Foie gras - hanemaks
Garbure béarnais - Béarn´i piirkonnast kapsasupp
Huître d’Arcachon - Arcachon ´i austrid
Jambon de bayonne - Bayonne sink (pildil)
Poulet basquaise - baski kana
Pipérade du pays basque - tšillipipra ja tomati omlett, serveeritakse Bayonne singiga (pildil)
Mitmesugused magustoidud
Cannelé - pealt karamellistatud rummimaitseline kook (pildil)
Gâteau Basque à la crème - baski kreemikook
Touron Basque - martsipani koogid pistaatsiapähklitega
Juustud
Ossau-Iraty AOC
Rocamadour AOC
Joogid
Eriti kuulsad on Bordeaux punased veinid nt AOC Saint-Emilion, AOC Medoc
Konjak - Konjak on valgetest viinamarjadest (Ugni Blanc, Colombard ja Folle Blanche) valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac'i linnas ja maakonnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsusmaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas - Charentes'es ja väikeses osas Deux Sevres'is. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks (cru - pr.k.) vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad villitava joogi omadusi.
"Izarra" - baskide liköör, mis põhineb Püreneede taimedel, värvuselt kollane või roheline
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License