Aquitaine

Baskimaa toitude baasiks on baski piprad ehk Piments d´Espellette. Rikkalikult on Atlandi ookeani kalu (makrell, sardiinid, merikurat, latikas, rai) ja mereande (krabid, homaarid, rannakarbid, kammkarbid, jakobi kammkarbid, krevetid, austrid). Kuulus on piirkond hanede ja partide kasvatuse poolest. Ning vähem kuulsad pole  Agen ´i ploomid ja Perigord´i trühvlid.

Piirkondlikud road

Sauce Périgueux - trühvlikaste

Foie gras - hanemaks

Garbure béarnais - Béarn´i piirkonnast kapsasupp

Huître d’Arcachon - Arcachon ´i austrid

Jambon de bayonne - Bayonne sink (pildil)

 

Poulet basquaise - baski kana

Pipérade du pays basque - tšillipipra ja tomati omlett, serveeritakse Bayonne singiga (pildil)

 

Mitmesugused magustoidud

Cannelé - pealt karamellistatud rummimaitseline kook (pildil)

Gâteau Basque à la crème - baski kreemikook

Touron Basque - martsipani koogid pistaatsiapähklitega

Juustud

Ossau-Iraty AOC

Rocamadour AOC

Joogid

Eriti kuulsad on Bordeaux punased veinid nt AOC Saint-Emilion, AOC Medoc

Konjak - Konjak on valgetest viinamarjadest (Ugni Blanc, Colombard ja Folle Blanche) valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac'i linnas ja maakonnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsusmaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas - Charentes'es ja väikeses osas Deux Sevres'is. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks (cru - pr.k.) vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad villitava joogi omadusi.

"Izarra" - baskide liköör, mis põhineb Püreneede taimedel, värvuselt kollane või roheline

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License