Picardie
Prantsusmaa põhjaosas ja Belgias on sarnaseid rahvusköögi põhitooraineid nagu näiteks salatsigur, porrulauk, ploomid, küülikud ja ennekõike õlu. Juustusordid on rammusad.
Piirkondlikud road
Agneau du pré salé - termin pré salé antud konteksis ei tähenda mitte eelsoolatud talleliha, vaid, et tallesid karjatatakse rannikukarjamaadel, mis jäävad ookeani tõusuvete alla ja seetõttu on rohi meresoolane. Ning viimane põhjustab liha hõrgu soolase maitse.
Anguille fumée de la Somme - suitsuangerjas
Mitmesugused magustoidud
Gâteau battu - piirkondlik keeks
Macaron d’Amiens - mandlijahu, mee ja puuviljade baasil valmistatud väikesed koogikesed. NB! see erineb traditsioonilisest macaron´ist sellepoolest et ei sisalda beseed.
Chantilly - vaniljega maitsestatud vahukoor. Arvatakse, et selle desserdi lõi François Vatel 17. sajandil Chantilly lossis, kus ta oli ametis. Kuid kirjalikult mainiti alles 1874. aastal, kui vahukoort serveeriti Versaille lossis paruness Oberkirch´ile.
Juustud
Bray Picard
Maroilles - juust, mida selle küpsemise ajal iga kümne päeva tagant õllega niisutatakse
Joogid
Põhjaprantsusmaale omaselt on ka siin levinud õlu .
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License