Pays de la Loire

Loire´i jõe orgu peetakse "Prantsusmaa aiaks", mis pakub arvutul hulgal tuntud ja vähem tuntud aedvilju (sparglid, oad, porrulaugud, endiiviad, rohelised läätsed ...). Jõed ja järved annavad mitmesuguseid kalu (forelli, koha, ahvenat, haugi, silmusid ...). Garneeringus on sageli nende ülipopulaarne salat la mâche de Nantes ehk Nantes´i põldkännak.

 

 

 

Fleur-de-sel "soolaõis" on looduslik Guérande'i sool, kalleim ja peenim meresool, mida toodetakse traditsioonilistel meetoditel. Käsitsi riisutakse sool kokku looduslikest vannidest, mis asetsevad Atlandi ookeani rannikul. Soola koostises on vetikad, mis annavad talle iseloomuliku lõhna ja karotinoidide sisalduse tõttu ka mõningatel juhtudel punakat tooni.

Piirkondlikud road

Rillettes - Omas mahlas ja rasvas vaiksel tulel 7-8 tundi keedetud ja seejärel konserveeritud sealiha (pildil). Harvem võib olla ka küüliku-, pardi- või haneliha. Süüakse võileivakattena. Esmakordselt on rillette´i kirjalikult mainitud juba 1480.

Brochet au beurre blanc - haug heleda võikastmega

Jambon aux mogettes - Vendée sink valgete ubadega

Mitmesugused magustoidud

Soufflé au Cointreau - sufflee Cointreau´ga

Soufflé au citron - sufflee sidruniga

 

Juustud

Pouligny Saint-Pierre

Selles-sur-Cher

Pont - l'Evêque


Joogid

piirkondlikud veinid nt AOC Muscadet, AOC Anjou

Cointreau - apelsinikoore liköör

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License