Corse ehk Korsika

Korsika köök on tugevate Itaalia mõjudega. Sealsed road on pikantselt maitsestatud ja kohati erakordselt lihtsalt. Küpsetamisel kasutatakse palju kastanijahu ja ka kastanite grillimine on väga populaarne (pildil). Paljud road (ravioolid, omletid...) sisaldavad brocciu´d, lambapiimast valmistatud toorjuustu, mida värskelt vahustatuna serveeritakse ka puuviljade, mee ja mandlisiirupiga. Vahemere mereannid on toidulaual väga sageli - merisiilikud, kalmaarid, krabid, rannakarbid, langustid ja kindlasti ka Vahemere kalad.

Piirkondlik lihatoode on coppa ehk sea kaelakarbonaadist delikatessvorst (pildil)

Piirkondlikud road

Soupe de poissons - kalasupp

Courgettes au Brocciu - tsukiini brocciu juustuga

Sauté de veau aux olive - hautatud vasikaliha oliividega

 

Mitmesugused magustoidud

Fiadone - kook brocciu juustuga

Confiture de figues - viigimarja moos

Juustud

Brocciu

Chèvre à la fougère

Joogid

Piirkondlikud veinid nt AOC Patrimonio, AOC Ajaccio

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License