Midi Pyrénées
Mäestiku köök on täiesti oma nägu: ulukiliha, seened, pardid ja haned ning muidugi armagnac. Märksõnadeks on veel küüslauk, hane- ja pardimaks.
Piirkondlikud road
Saucisse de Toulous - Toulous´i vorstid
Terrine de foie gras - hanemaksa terriin
Cassoulet de Toulouse - ühepajatoit valgete ubade ja lihaga (pildil)
Magret de canard - pardifilee
Civet de lièvre - hautatud jäneseraguu
Juustud
Roquefort
Rocamadour
Tomme des Pyrénées
Mitmesugused magustoidud
Millas ehk maisimannast üleküpsetatud roog (pildil)
Croustade gasconne aux pommes à l'Armagnac - piirkondlik krustaad (kas soolane või magus täidis lehetainast ümbrises) õuna-armanjaki täidisega.
Gateau à la broche - kooki valmistatakse perekondlike pühade ajal nt ristimised või pulmad. Tainas kallatakse vaikselt lahtise tule lähedal koonuselisele vormile, kus see nõrgudes ja küpsedes jätab koogile iseäraliku oksliku vormi.
Joogid:
Piirkondlikud veinid nt AOC Cahors, AOC Gaillac
Armagnac - brändi Püreneede piirkonnast
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License