Midi Pyrénées

Mäestiku köök on täiesti oma nägu: ulukiliha, seened, pardid ja haned ning muidugi armagnac. Märksõnadeks on veel küüslauk, hane- ja pardimaks.

 

Piirkondlikud road

Saucisse de Toulous - Toulous´i vorstid

Terrine de foie gras - hanemaksa terriin

Cassoulet de Toulouse - ühepajatoit valgete ubade ja lihaga (pildil)

Confit d´oie - hane confit ehk omas mahlas konserveeritud haneliha.

Magret de canard - pardifilee

Civet de lièvre - hautatud jäneseraguu

Juustud

Roquefort

Rocamadour

Tomme des Pyrénées

Mitmesugused magustoidud

Millas ehk maisimannast üleküpsetatud roog (pildil)

 

Croustade gasconne aux pommes à l'Armagnac - piirkondlik krustaad (kas soolane või magus täidis lehetainast ümbrises) õuna-armanjaki täidisega.

 

Gateau à la broche - kooki valmistatakse perekondlike pühade ajal nt ristimised või pulmad. Tainas kallatakse vaikselt lahtise tule lähedal koonuselisele vormile, kus see nõrgudes ja küpsedes jätab koogile iseäraliku oksliku vormi.

Joogid:

Piirkondlikud veinid nt AOC Cahors, AOC Gaillac

Armagnac - brändi Püreneede piirkonnast

 

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License