Lorraine
Piirkonda iseloomustavad mirabelle´i ploomid ja rikkalikult jõekalu. Mitmekesiselt kasutatakse ulukiliha - metssead, metkitsed, hirved, jänesed, faasanid, põldpüüd, metspardid.
Piirkondlikud road
Quiche Lorraine - sündis juba 16. sajandil, kui üks Lorrain´i maakonna pagar otsustas valmistada käepärastest toiduainetest midagi uudsemat. Pirukapõhjaks oli saiatainas, täidiseks seasink ning muna- ja kooresegu. Pirukast sai ajapikku Lorrain´i talupoegade lõunasöök. Sealt levis retsept üle Prantsusmaa ja mugandus kohalike oludega. Täidisesse lisandusid sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast.
Tourte aux escargots - kinnine pirukas hapukapsa ja teovõiga
Bouchées à la reine - volovanid, mis traditsiooniliselt Lorraine piirkonnas täidetakse kanaliha, šampinjonide, vasika harknäärme ja heleda kastmega (pildil)
Mitmesugused magustoidud
Babad - kõrges silinderjas vormis küpsetatud rikkalikust pärmitaignast koogid rosinatega. Tänapäevane baba retsept pärineb 1700 aastatest Alsace`ist (kuigi baba "isaks" loetakse Poola kuningat Stanislaw Leszczynskit 1677 - 1766, kellele tollal populaarne kougelhopf tundus liiga kuiv ja ta kastis seda rummi sisse. Talle hakkas tulemus nii meeldima, et nimetas koogi oma lemmik kirjandustegelase Ali-Baba järgi babaks). Babadest on tuletatud savariinid ja masariinid (pildil samas järjekorras).
Madeleines - merekarbikujulised küpsised Lorraine´i piirkonnast
Juustud
Carré de l’Est
Munster AOC
St Paulin
Joogid
Piirkondlikud veinid, nt AOC Côtes de Toul,
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License