Auvergne
Auvergne on Prantsusmaa metsik maanurk, mis asub graniitpinnasel ja kustunud vulkaanide nõlvadel. Köök on äärmiselt lihtne, tugev, talupoeglik. Pariisis on väga arvukalt Auvergne restorane. Auvergne`s on levinud läätsekasvatus, les Lentilles vertes du Puy on piirkondlik AOC tunnusega läätsesort. Kohalikud saadused on veel kapsad, kartulid, kastanid, puravikud, porrulauk. Kõigist neist keedetakse suppe ja tehakse hautisi.
Piirkondlikud road
Potée Auvergnate - Auvergne´i ühepajatoit
Aligot - kartulipuder tomme fraîche du Cantal juustu ja küüslauguga
Truffade - kartulipuder koos tomme fraîche du Cantal juustu, peki ja küüslauguga
Tripoux - täidetud vasika magu (pildil)
Pieds de porc panés ou au vin blanc - paneeritud või valges veinis seajalad
Petit salé aux lentilles vertes du Puy - läätsed soolasingigaMitmesugused magustoidud
Caramels à la mûre - muraka karamellid
Cornets de Murat - Murat vahvlitorbikud
Galets de la Cère - šokolaadiga kaetud mandlid
Pastilles de Vichy - Vichy pastillid (pildil)
Juustud
Hallitusjuustud Bleu d`Auvergne AOC, Fourme d`Ambert AOC
Kõrge silindrikujuline kõvajuust Cantal Entre-deux AOC.
Joogid
Läbi vulkaanilise kivimi voolav vihmavesi annab väga puhta ja hinnatud mineraalvee Vichy ja Volvic.
Piirkondlikud veinid nt AOC Côtes d'Auvergne
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License