Auvergne

Auvergne on Prantsusmaa metsik maanurk, mis asub graniitpinnasel ja kustunud vulkaanide nõlvadel. Köök on äärmiselt lihtne, tugev, talupoeglik. Pariisis on väga arvukalt Auvergne restorane. Auvergne`s on levinud läätsekasvatus, les Lentilles vertes du Puy on piirkondlik AOC tunnusega läätsesort. Kohalikud saadused on veel kapsad, kartulid, kastanid, puravikud, porrulauk. Kõigist neist keedetakse suppe ja tehakse hautisi.

Piirkondlikud road

Potée Auvergnate - Auvergne´i ühepajatoit

Aligot - kartulipuder tomme fraîche du Cantal juustu ja küüslauguga

Truffade - kartulipuder koos tomme fraîche du Cantal juustu, peki ja küüslauguga

Tripoux - täidetud vasika magu (pildil)

Pieds de porc panés ou au vin blanc - paneeritud või valges veinis seajalad

Petit salé aux lentilles vertes du Puy - läätsed soolasingiga

Mitmesugused magustoidud

Caramels à la mûre - muraka karamellid

Cornets de Murat - Murat vahvlitorbikud

Galets de la Cère - šokolaadiga kaetud mandlid

Pastilles de Vichy - Vichy pastillid (pildil)

Juustud

Hallitusjuustud Bleu d`Auvergne AOC, Fourme d`Ambert AOC

Kõrge silindrikujuline kõvajuust Cantal Entre-deux AOC.

Joogid

Läbi vulkaanilise kivimi voolav vihmavesi annab väga puhta ja hinnatud mineraalvee Vichy ja Volvic.

Piirkondlikud veinid nt AOC Côtes d'Auvergne

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License