Rhône - Alpes

Siia jääb Lyon´i linn ja eripärane Savoy piirkond. Savoy mägistes piirkondades on toit lihtne: erinevad vorstid, singid, oliivid, jõgede kalad ja eriti kuulsad on gratäänid. Kuulsaim neist gratin dauphinois (pildil). Lyon´i köök on enamikus orienteeritud lihale ning road on rammusamad kui prantsuse köögis tavaks. Kohalikud toidud on quenelles (vürtsitatud lihapallid või klimbid), muidugi ka röstitud sealiha. Piirkond on tuntud kreeka pähklite poolest.

 

 

Piirkondlikud road

Potée savoyarde - Savoie ühepajatoit sealiha ja Savoie vorstidega

Pot-au-feu - ühepajatoit mille variatsioone on palju

Grenouilles au persil - konnakoivad peterselliga

Poulet à la crème - kana koorekastmes

Civet de lièvre - jäneseraguu

Tartiflette - kartuligratään reblochoni´ga

Juustud

Reblochon

Abondance

Tomme de Savoie

Mitmesugused magustoidud

Gâteau aux noix de Grenoble - kreeka pähkli kook

Joogid

Piirkondlikud veinid nt AOC Côtes du Rhône, AOC Beaujolais et supérieur

Chartreuse - 130 taime-lille ja mee baasil liköör

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License