Bretagne
Bretagne on kalurite maa. Menüüs on tohutult mitmekesine valik kalu ja mereande: kammeljas, lest, merikeel, meriangerjas, astelrai, luts, makrell, tursk, merluus, heeringas, tuunikala ja mereandidest crevettes grises, coquilles St. Jacques (jakobi kammkarbid), sinikarbid, homaarid, langustid, austrid.
Väga iseloomulik roog on criste-marine, sinakasroheliste lehtedega merevetikas. Köögiviljades on tähtsal kohal lillkapsas ja artišokk.
Piirkondlikud road
Cotriade - bretooni kalasupp
Gigot de pré-salé à la bretonne- küpsetatud lamba- või tallekintsud, mis traditsiooniliselt serveeritakse aedubadega.
Maarahva peatoiduseks oli kaua aega galettes au blé noir, tatrajahust pannkoogid. Olgugi, et tänapäeval on nad levinud üle kogu Prantsusmaa, loetakse soolaste tatrajahust galette`ide koduks Bretagne`i. Tuulises merelises kliimas kasvas tatar paremini kui nisu, sestap söödigi galette`e leiva-saia asemel. Tuntud on ka magusad crêpes`id (nisujahust õhukesed ülepannkoogid).
Juustud
Saint Paulin
Mitmesugused magustoidud
Caramel au beurre salé - karamellkreem, mida süüakse sageli just kreppidega
Craquelins - teatud tüüpi küpsised, kreekerid
Far breton - lihtne kook mustade ploomidega
Kouign Amann - pealt suhkurdatud lihtne kuid võirohke kook (pildil)
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License