Poitou-Charentes
Kuulsad on piirkonna austrid Huitres de Marennes, d´Oléron ja suurepärased on väikesed sinikarbid moules de Bouchot. Siinses piirkonnas peetakse võid, beurre des Charentes, veel paremaks kui Normandias.
Piirkondlikud road
Huîtres farcies - täidetud ja üleküpsetatud austrid
Soupe de moules - rannakarbisupp
Confit d´oie - omas mahlas ja rasvas keedetud ja konserveeritud hani. Omas mahlas konserveeritakse ka parte, kanu, kalkuneid, faasaneid, põldpüüsid ja sealiha.
Pâté périgourdin - pardimaksa-trühvli patee
Farci Poitevin - roheline köögivilja patee
Moules de Bouchot Marinières - valges veinis keedetud rannakarbid
Eclade de moules - See on Avert´i poolsaare väga vana roog. Selle valmistamiseks määritakse lauatükile savi, keskele moodustatakse rist neljast rannakarbist, teravad otsad ülespoole, ja kaetakse ülejäänud laud tihedalt karpidega. See kõik kaetakse piiniaokastega ja süüdatakse põlema. Kui okkad on põlenud, pühitakse tuhk maha. Selliselt valmistatud karpe süüakse kuumalt maaleiva ja soolavõiga. (pildil)
Mitmesugused magustoidud
Tourteau fromager - musta koorikuga kitsejuustukook (pildil)
Juustud
Chabichou du Poitou
Faisselle
Joogid
Poitou-Charentes´i regioonis valmistatakse ka konjakit.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License