Poitou-Charentes

Kuulsad on piirkonna austrid Huitres de Marennes, d´Oléron ja suurepärased on väikesed sinikarbid moules de Bouchot. Siinses piirkonnas peetakse võid, beurre des Charentes, veel paremaks kui Normandias.

Piirkondlikud road

Huîtres farcies - täidetud ja üleküpsetatud austrid

Soupe de moules - rannakarbisupp

Confit d´oie - omas mahlas ja rasvas keedetud ja konserveeritud hani. Omas mahlas konserveeritakse ka parte, kanu, kalkuneid, faasaneid, põldpüüsid ja sealiha.

Pâté périgourdin - pardimaksa-trühvli patee

Farci Poitevin - roheline köögivilja patee

Moules de Bouchot Marinières - valges veinis keedetud rannakarbid

Eclade de moules - See on Avert´i poolsaare väga vana roog. Selle valmistamiseks määritakse lauatükile savi, keskele moodustatakse rist neljast rannakarbist, teravad otsad ülespoole, ja kaetakse ülejäänud laud tihedalt karpidega. See kõik kaetakse piiniaokastega ja süüdatakse põlema. Kui okkad on põlenud, pühitakse tuhk maha. Selliselt valmistatud karpe süüakse kuumalt maaleiva ja soolavõiga. (pildil)

 

Mitmesugused magustoidud

Tourteau fromager - musta koorikuga kitsejuustukook (pildil)

Juustud

Chabichou du Poitou

Faisselle

Joogid

Poitou-Charentes´i regioonis valmistatakse ka konjakit.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License