Languedoc Roussillon
Märksõnadeks on magusad Cévennes´i sibulad ja Riz de Camargue ehk piirkondlik riis. Vahemeri varustab kaladega: anšoovised, sardiinid... Piirkonnas on ääretult kuulsad looduses poolvabalt elavad Camargue veised. Languedoc´i köök eristub teistest iseäranis rohke küüslaugu kasutamise poolest. Küüslauk pole mitte ainult mõõdukalt kasutatav maitsetaim, vaid lausa roogade oluline koostisosa.
Piirkondlikud road
Aligot - kartulipuder koos tomme fraîche de cantal juustu ja küüslauguga (pildil). Serveeritakse piirkonna vorstidega.
Brandade de morue de Nîmes - püree tursast ja erinevatest köögiviljades, ahjus üle küpsetatud. Pärit Nîmes´ist.
Cassoulet de Castelnaudary - ühepajatoit, mille põhikomponendid on oad, sealiha ja Toulouse vorstid. Hautatakse madalal temperatuuril vähemalt 3 tundi.
Gardianne de taureau de Camargue - punases veinis madalal temperatuuril vähemalt 3 tundi hautatud veiselihakuubikud, serveeritakse koos Camargue riisiga.
Encornet farci - täidetud kalmaarid
Tielle de Sète - kinnine mereanni pirukas. Mereannid (kalmaarid, kaheksajalad) tükeldatakse, segatakse vürtsika tomatikastmega, täidetakse pirukas ja küpsetatakse.
Juustud
Pelardon
Joogid
Kuulsad on Languedoc-Roussillon´i piirkonna veinid nt AOC Corbières Boutenac
Piirkonnast on pärit Quézac´i ja Perrier´i mineraalveed.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License