Languedoc Roussillon

Märksõnadeks on magusad Cévennes´i sibulad ja Riz de Camargue ehk piirkondlik riis. Vahemeri varustab kaladega: anšoovised, sardiinid... Piirkonnas on ääretult kuulsad looduses poolvabalt elavad Camargue veised. Languedoc´i köök eristub teistest iseäranis rohke küüslaugu kasutamise poolest. Küüslauk pole mitte ainult mõõdukalt kasutatav maitsetaim, vaid lausa roogade oluline koostisosa.

 

 

Piirkondlikud road

Aligot - kartulipuder koos tomme fraîche de cantal juustu ja küüslauguga (pildil). Serveeritakse piirkonna vorstidega.

Brandade de morue de Nîmes - püree tursast ja erinevatest köögiviljades, ahjus üle küpsetatud. Pärit Nîmes´ist.

Cassoulet de Castelnaudary - ühepajatoit, mille põhikomponendid on oad, sealiha ja Toulouse vorstid. Hautatakse madalal temperatuuril vähemalt 3 tundi.

Gardianne de taureau de Camargue - punases veinis madalal temperatuuril vähemalt 3 tundi hautatud veiselihakuubikud, serveeritakse koos Camargue riisiga.

Encornet farci - täidetud kalmaarid

Tielle de Sète - kinnine mereanni pirukas. Mereannid (kalmaarid, kaheksajalad) tükeldatakse, segatakse vürtsika tomatikastmega, täidetakse pirukas ja küpsetatakse.

Juustud

Pelardon

Joogid

Kuulsad on Languedoc-Roussillon´i piirkonna veinid nt AOC Corbières Boutenac

Piirkonnast on pärit Quézac´i ja Perrier´i mineraalveed.

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License