Franche Comté
Selles mägises piirkonnas tegeletakse põhiliselt karjakasvatusega ja seetõttu on ta rikas karjakasvatussaaduste poolest. Palju on suitsutatud lihatooteid (suitsuribi, suitsutatud veisekeel, suitsusink) ja vorste. Lihatoodete kõrval on rikkalik juustuvalik
Piirkondlikud road
Saucisse de Morteau - pikantsed ja pika säilivusajaga Morteau vorstid, mida on valmistamise käigus suitsutatud kadaka- ja männisuitsuga (pildil).
Escalope Belle Comtoise - muna ja riivsaia segus paneeritud vasikaliha suitsusingi ja comté juustuga.
Quenelles de brochet à la sauce Nantua - haugi knellid Nantua kastmes. Nantua kaste on piirkonna kuulsaim, mis sisaldab vähivõid.
Matelote d'anguilles - angerjas punases veinis. Matelot on kalaraguu punase veiniga. Enamasti valmistatakse seda rooga jõekaladest nagu angerjas, haug, linask jt. Nime andsid sellele roale madrused - matelots. Normandias tehakse seda ka merekaladest ja veini asemel kasutatakse siidrit.
Mitmesugused magustoidud
Belflore - koogikesed munavalgest, mandlijahust, pähklijahust ja tuhksuhkrust. Serveeritakse värskete vaarikate ja mandlilaastudega.
Juustud
Morbier
Cancoillotte
Comté
Mont d´Or
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License