Franche Comté

Selles mägises piirkonnas tegeletakse põhiliselt karjakasvatusega ja seetõttu on ta rikas karjakasvatussaaduste poolest. Palju on suitsutatud lihatooteid (suitsuribi, suitsutatud veisekeel, suitsusink) ja vorste. Lihatoodete kõrval on rikkalik juustuvalik

 

 

 

Piirkondlikud road

Saucisse de Morteau - pikantsed ja pika säilivusajaga Morteau vorstid, mida on valmistamise käigus suitsutatud kadaka- ja männisuitsuga (pildil).

Escalope Belle Comtoise - muna ja riivsaia segus paneeritud vasikaliha suitsusingi ja comté juustuga.

Quenelles de brochet à la sauce Nantua - haugi knellid Nantua kastmes. Nantua kaste on piirkonna kuulsaim, mis sisaldab vähivõid.

Matelote d'anguilles - angerjas punases veinis. Matelot on kalaraguu punase veiniga. Enamasti valmistatakse seda rooga jõekaladest nagu angerjas, haug, linask jt. Nime andsid sellele roale madrused - matelots. Normandias tehakse seda ka merekaladest ja veini asemel kasutatakse siidrit.

Mitmesugused magustoidud

Belflore - koogikesed munavalgest, mandlijahust, pähklijahust ja tuhksuhkrust. Serveeritakse värskete vaarikate ja mandlilaastudega.

 

Juustud

Morbier

Cancoillotte

Comté

Mont d´Or

Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License